מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעתליהי26/04/2009
אבקש את חוות דעתך. הייתי אמורה לעבור ניתוח של לפרוסקופיה לאר גילוי של ציסטה בשחלה ימנית בגטדל של 3 ס"מ. כיוון שאני סובלת כ-4 חודשים מכאבים עזים בבטן תחתונה בצד ימין.
לפני הניתוח נפגשתי עם המנתח ולאחר בדיקה הוא שלל כל ניתוח וסירב לבצע לפרוסקופיה לאחר שלא ראה שום ציסטה וטען כי יש לי ביעה בדופן הבטן ולא באברים הפנימיים. חשוב לציין כי עברתי סי.טי ע"י כירורג מומחה והתוצאות יצאו תקינות מכל המובנים, גם בבדיקות הדם לא נמצאו ממצאים מדאיגים. המנתח שלח אותי חזרה לכירורג ומשם שוב לגיניקולוג.
אני אובדת עצות כיוון שהסבל שלי רק מתגבר ואנני רואה שום פתרון באופק.
שאלתי - האם ישנה בדיקה אשר תוכל להגיד לי את האבחנה לכאבים מהם אני סובלת ?
אגב המנתח עוד הציע לי למרוח על מקום הכאב וולטרן !!!! - נו באמת !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד''ר אבישלום שרון26/04/2009שלום,
דעתי אם כך שונה. הלפרוסקופיה היא כלי נוסף וחשוב במסגרת בירור כאבי בטן. זה הכלי היחיד בו ניתן לבצע הסתכלות ישירה על איברי הבטן. הסיבות לכאבים יכולים להיות הידבקויות על רקע דלקת ישנה או אנדומטריוזיס באגן, אז גם ניתן לטפל בה.
ניתוחים אלו מסיבות דומות אני מבצע באופן רוטיני, וזו אינדיקציה ברורה לכך.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה
ליהי26/04/2009אעדכן בהתקדמות למען האחרות - ושוב תודה :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהendometrioid carinoma
רחל09/05/2009שלום לד"ר שרון,
לפני כשבוע עברתי הסטרוסקופיה ונלקחה ביופסיה מרירית הרחם וזו תוצאת המעבדה:
"קטעי רירית הרחם המראים Well differentiated Endometrioid carcinoma ". והשאלות שלי:
1.האם בשלב זה נערכות בדיקות נוספות לבדיקת התפשטות הסרטן או שזו אבחנה סופית שבעקבותיה יש הפניה לחדר ניתוח?
2.האם ניתוח כריתה הוא הפתרון היחיד או שיש גם אפשרויות אחרות. אם כן - מה הן ?
3. האם לאחר כריתת הרחם קיימת אפשרות לחזרתם של תאים סרטניים מאותו הסוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהEndometrioid carcinoma
ד''ר אבישלום שרון09/05/2009שלום,
התשובה מצביעה על סרטן של רירית הרחם בשלב מוקדם שלו. הטיפול המומלץ הוא ניתוח לכריתת הרחם (שמבוצע בלפרוסקופיה). במקרים מיוחדים כמו בבחורה לפני הריון למשל, ניתן לבצע נסיון טיפול בפרוגסטרון במינון גבוה, אך תוך לקיחת סיכון שזה ייכשל.
עם קבלת התשובה הנ"ל, אין צורך בבדיקות נוספות אלא הוצאת הרחם כולו ושליחה שלו למעבדה פתולוגית לצורך השלמת האבחנה . כמובן שבניתוח אנו בודקים אם יש גם התפשטות, ושוקלים בהתאם הרחבה של הניתוח, כמו כריתת בלוטות לימפה באגן.
חזרה של תאים סרטניים, או גם אופן המשך המעקב והטיפול, תלויים במידת התפשטות הגידול, באבחנה שלאחר הניתוח,
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)