מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בפעם הראשונהאליה18/05/2009
שלום,
אני חיילת ועוד שלושה חודשים אני משתחררת..
רק לפני שבוע הלכתי לרופאת נשים וקיבלתי גלולות בפעם הראשונה..
ביקשתי מסיבה של כאבי מחזור וממחזור שלא תמיד סדיר..
זאת הפעם הראשונה שלי, אני מאוד חוששת מתופעות הלוואי של הגללות ובכלל מהראיון שלקחת אותן...
מה שכן, קיבלתי את הגללות לודן..
שאלתי את כל חברותי שכן משתמשות בגלולות ואף אחת לא מכירה אותם!
הרופאה לא ממש הסבירה לי מה זה בדיוק, הייתי אצלה ממש דקה ויצאתי..
אני גם כמעט בטוחה שאני רגישה להורמונים כאילו אני מגיבה לזה ממש חזק ובטח אם זה במינון גבוה לכן שאלתי אותה אם הן חזקות והיא ענתה שלא למרות שחברות שלי טוענות ששלהן יותר חלש..
אני מכירה גלולות יסמין ופמינט ומינט ואולי עוד 2 בודדים..
חיפשתי המון על הלודן ולא התרשמתי בכלל...
רק חודש הבא אני צריכה לקבל מחזור ואז להתחיל גם לקחת את הגלולות..
מה לעשות?
להתחיל לקחת אותן למרות כל החששות?
או שעדיף לי כבר ללכת לרופאה אזרחית (גם את אלו קיבלתי מרופאה אזרחית מוכרת)אחרת ולבקש כבר מרשם אזרחי נורמאלי כי בסך הכל ל-3 חודשים שנותרו לי בצבא לא מפריע לי לממן את הגלולות...
יש לי עוד הרבה שאלות אבל אלו החששות העיקריות...
אני מאוד אשמח אם תוכל לייעץ לי ולעזור לי!
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בפעם הראשונה
ד''ר אבישלום שרון18/05/2009שלום,
ההבדל המהותי העיקרי הוא במינון האסטרוגן בגלולה. כמו כן, ההבדל הוא גם בסוג ובמינון הפרוגסטרון בגלולה. לא ניתן לקבוע אם גלולה מסויימת תהיה לך טובה או לא. את מנסה ורואה אם היא טובה לך. לגבי הלודן- נחשבת לגלולה טובה, היא פשוט חדשה יחסית.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)