גלולות ללא אסטרוגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות ללא אסטרוגן
    גלי
    24/05/2009

אני בת 30 רווקה ללא ילדים מזה כ-4 שנים אני סובלת מאנדומטריוזיס ברמה 2 בערך..מעולם לא עברתי לפרסקופיה או איזשהו ניתוח להפרדת ההידבקויות. רופא הנשים שאליו אני הולכת הוא מומחה בתחום הזה ולעניות דעתו מצבי משביע רצון הרחם נייד ואין ציסטות ולכן לא כדאי כרגע לעשות ניתוח אלא רק כאשר אנסה להיכנס להריון.. , מה שכן שחלה שמאלית צמודה לרחם (אני חושבת) ועוד הידבקות אחת מאחורי הרחם אם אני לא טועה הרופאים קוראים לזה נודל.

אני מטופלת בגלולות פמינט באופן רצוף וכל שלושה חודשים עושה הפסקה לקבל מחזור זה גם מה ששומר את האנדומטריוזיס במצב מנוון...

לפני זמן מה אף עשיתי הפסקה בגלולות לגמרי למשך 4 חודשים והכל היה מצויין ללא כאבי מחזור חזקים , הרגשתי ממש טוב.

אני פונה אליכם מאחר ובשנה וחצי האחרונות אני סובלת מתכיפות במתן שתן . עברתי בדיקות אצל אורוגניקולוג מומחה עברתי בדיקת אורודינמיקה שיצאה תקינה למעט אי יציבות קלה של הדוטרוז(אני מקווה שאני רושמת נכון את המילה). בנוסף , עברתי אולטרסאונד כליות ודרכי שתן שבו התגלה AML בגודל 0.5 וציסטה רגילה 0.9 בכליה הימנית . עברתי גם ציסטוסקופיה לאבחן האם האנדו' מעורב בשלפוחית והיא יצאה תקינה . גם בדיקת הציטולוגיה שתן שעברתי יצאה תקינה .עברתי גם ביופידבק לחיזוק שרירי הסוגרים והאגן.

מה שכן, שמתי לב שבתקופה שלא השתמשתי בגלולות (להלן ההפסקה שעשיתי מהן ל-4 חודשים) חל שיפור ניכר בעניין תכיפות במתן שתן . הרגשתי הקלה רצינית בעניין הזה . שמתי לב שגם עכשיו כאשר אני נוטלת גלולות אני נוטלת אותן מאוחר בלילה וכך לא כמה כל הלילה לשירותים אלא רק לפנות בוקר.אם אני נוטלת אותם בשעות הערב המוקדמות אני מתעוררת המון באמצע הלילה.

רופא הנשים שלי העלה סברה שאולי פיתחתי רגישות להורמונים, משמע לגלולות שאני נוטלת והציע לעבור לגלולות ללא אסטרוגן... האם גלולות ללא אסטרוגן עושות את אותה הפעולה מבחינת האנדו'?

ברצוני לדעת, מה זאת אומרת רגישות להורמונים? האם יתכן שאחרי זמן כ"כ רב בו אני נוטל גלולות פתאום התחלתי להיות רגישה אליהם לפני שנה וחצי? האם רגישות לאסטרוגן יכולה לגרום לנזקים בילתי הפיכים בגוף?

שנית, ברצוני לדעת מהן ההשפעות של גלולות ללא אסטרוגן..? ומדוע צריך לקחת אותם 35 יום ?

עכשיו בדיוק סיימתי 3 חפיסות של פמינט רצוף ואני צריכה לקבל מחזור האם אני אמורה לנטול את הגלולות החדשות ללא האסטרוגן בתחילת המחזור או רק כשאני מסיימת כפי שאני עושה בחפיסות ברצף?

אני מתנצלת שכתבתי המון אבל זה רק כדאי לתת לך את כל הרקע.

אשמח אם תוכל להשיב לכל שאלותיי.

תודה,

גלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גלולות ללא אסטרוגן

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

ד''ר אבישלום שרון
    24/05/2009

שלום גלי,
    רק למען הדיוק, הגלולות לא שומרות את האנדומטריוזיס במצב מנוון. קיימת בכל זאת, פעילות של נגעי האנדומטריוזיס, ואם יש נגעים באגן, הם מתקדמים בכל מקרה. הקצב שלהם איטי יותר אך הם לא מנוונים.
    הטיפול התרופתי הוא להרגעת הכאבים, אך אינו ממגר את האנדומטריוזיס.
    טיפול בפרוגסטרון בלבד טוב גם הוא לאנדומטריוזיס,.
    בדקות השתן שעשית תקינות, כך שאינני יכול להבין מהכתוב במה מדובר.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שרון שלום

גלי
    25/05/2009

ראשית, תודה על תגובתך המהירה .

שנית, אני רוצה לחדד לרגע את השאלה הנוספת שכתבתי בהודעתי הראשונה . השאלה היא כזאת ...למשל עכשיו אני בהפסקה מהגלולות ברצף על מנת לקבל מחזור ואיני מרגישה תכיפות במתן שתן. כלומר , ברגע שאני מפסיקה את השימוש בפמינט זה עוזר הרבה ....
    האם תיתכן רגישות לגלולה לאחר זמן רב שאני משתמשת בה?

שאלה נוספת בבקשה היא מדוע אני צריכה ליטול את הגלולות ללא האסטרוגן במשך 35 ימים? והאם ניתן משך השימוש יכול להיות גם 3 חודשים רצוף בדומה לפמינט?
    והאם תופעות לוואי של גלולות ללא אסטרוגן הן זהות לאלו של הגלולות הרגילות (משולבות)

אשמח באם תוכל להשיב לי שוב.

תודה,
    גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר שרון שלום

ד''ר אבישלום שרון
    25/05/2009

שלום גלי,
    ראשית אינני מכיר מושג של רגישות לגלולה בהקשר שתיארת. שנית, לא מכיר הגבלת שימוש ל- 35 יום.
    תופעות הלוואי דומות מלבד הקשורות באסטרוגן. למשל, אין את הסיכון לקרישיות יתר, או כתמים בפנים וכו'.
    בברכה, ד"ר שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו