ציסטה בשחלה+ פרופיל הורמונלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה+ פרופיל הורמונלי
    אפרת
    30/05/2009

שלום רב,
    בת 39, לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח להוצאת רחם (היפרפלזיה). ב- 2007 עברתי ניתוח להוצאת שחלה שמאלית (ציסטה שחלתית מורכבת בגודל 7 ס"מ) (כל זה היה בניתוח בטן). בעברי גם 3 ניתוחים קיסריים.
    לפני חודשיים באתי לביקורת אצל הרופא המטפל ונצפתה ב- US ציסטה של גופיף צהוב בשחלה בגודל 2 ס"מ. לפני שבועיים, בעקבות כאבי בטן תחתונה בצד ימין וחום, פניתי למיון נשים בבי"ח וב- US נצפתה ציסטה המורגית בגודל 4.5 ס"מ (CORPUS LOTEUM) והידבקויות רבות כתוצאה מהניתוחים. יום למחרת רופאה נוספת שבדקה אותי ראתה ב- US ציסטה בעלת תוכן מוצינוזי בגודל 6.5 ס"מ, המתאימה לציסטה מוצינוזית. שוחררתי ללא טיפול, אלא להמשך מעקב בלבד. עדיין יש לי כאבים בצד ימין והבטן נפוחה כמו הריון. כמו כן, עליתי במשקל ללא יכולת לרדת. המשקל "תקוע" או עולה. יש לי תור רק בעוד 3 שבועות, ואני לחוצה לגבי המצב שלי.
    השבוע בוצעה בדיקת פרופיל הורמונלי, והתוצאות:
    LH 5.9 IU/L (טווח 11.6 - 1.1)
    FSH 10.5 IU/L (טווח 11.3 - 2.8)
    PROLACTIN 122 mlUI/L (טווח 619 - 59)
    PROGESTERONE 1.3 nmoI/L (טווח 76.0 - 19.0)
    ESTRADIOL (E-2) 263 pmoI/L (טווח 1500 - 0)
    TESTOSTERONE-TOTAL 0.9 nmoI/L (טווח 3.0 - 0.0)
    CORTISOL-BLOOD <27.6 nmoI/L (טווח 690.0 - 138.0)
    שאלותיי:
    1. האם ציסטה בשחלה משפיעה על התיפקוד ההורמונלי / רמת ההורמונים ?
    2. האם יכול להיות שציסטה מהסוג שאובחן אצלי המשיכה לגדול במשך חודשיים ? האם היא גורמת
    לכאבים ונפיחות בבטן ?
    3. מה משמעות תוצאות הבדיקה, בעיקר הפרוגסטרון ו- FSH ?
    4. כיצד יכול להיות ששני רופאים שונים ראו ציסטה שונה ? האם ציסטה של גופיף צהוב יכולה
    "לשנות צורה" תוך 24 שעות ?
    5. מה הפירוש ציסטה מוצינוזית ? האם היא מסוכנת ?
    6. האם ההידבקויות עלולות להשפיע על הציסטה, והאם יש סיכוי שהיא תעלם בגודלה הנוכחי ?
    אודה לך על התייחסות לשאלותיי, בתקווה שתסביר לי מה קורה לי בגוף.
    אנא תשובותיך בהקדם.
    בתודה מראש, אפרת
    בתודה מראש,עדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה+ פרופיל הורמונלי

ד''ר אבישלום שרון
    31/05/2009

לדעתי, השאלה נענתה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו