ציסטה בשחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה בשחלה
    עדי
    30/05/2009

שלום, לפני חצי שנה הייתה לי ציסטה של הגופיף הצהוב בשחלה ימנית שהגיעה ל-6 ס"מ. היו לי כאבים חזקים ופניתי למיון שם הכאבים נעלמו ובדקו אותי 2 רופאים לוודא שאין תסביב ושיש זרימות דם ושוחררתי. הציסטה נעלמה . אני במעקב זקיקים 3 חודשים ושמתי לב שהזקיקים בשחלה זו גדליםל-10, 13 ממ ומתנוונים לא מבייצים ואני מבייצת בסוף רק מהשמאלית כל הזמן הזה.שאלתי היא- האם יכול להיות שנגרם נזק לשחלה זו ואיבדתי אותה? איך ניתן לבדוק זאת כי בא"ס אומרים לי שהכל בסדר ושיש זרימות דם . האם עוד ניתן לטפל בה? היא גם כואבת לי סביב הביוץ והמחזור למרות שלא מבייצת. אני מודאגת שאיבדתי שחלה כל הזמן הזה ולא ידעתי ושמאוחר מדי. אני בת 30ללא ילדים עדיין אודה לעזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה בשחלה

הוספת תגובה

• ציסטה בשחלה

ד''ר אבישלום שרון
    31/05/2009

שלום,
    אם יש זרימות אז השחלה "חיה". לא תמיד יש ביוץ באותה שחלה. לגבי הכאבים זה כבר סיפור אחר, כי שחלה רגילה לא גורמת לכאבים. הכאבים יכולים לנבוע מסיבה אחרת כמו אנדומטריוזיס, שאז אם קיים, אז גם יכול לפגוע בסיכויי ההריון.
    אם אכן זה נכון, כדאי לשקול לפרוסקופיה להערכת המצב.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו