מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- REC. BARTHOLINE ABSCESS-LTרונית31/05/2009
שלום,
שמי רונית ויש לי ציטסה ברטולין אבסס חוזר. בעבר עברתי 2 ניקוזים (מרסופיאליזציה), בהרדמה מלאה בהפרש של שנה. לצערי האבסס חזר. אני לוקחת אוגמנטין 875*2 במשך יומיים והמקום כואב לי.
אשמח לחוות דעתך בנושא:
1. האם ישנה סבירות גדולה שהאבסס יחזור כל שנה?
2. אני חוששת ממרסופיאליזציה נוספת: הניתוח, ההרדמה ,הקושי הנפשי והפיזי. האם ניתוח שלישי כולל בחובו יותר סיכונים?
3. מקריאה של ספרות מקצועית בנושא ישנה פרוצדורה שנקראת: Word Catheter. מה דעתך על הפרוצדורה?
תודה רבה,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבצס ברטולין חוזר
ד''ר אבישלום שרון31/05/2009שלום רונית,
במקרה שלך, לא מקובל לבצע שוב מרסופיאליזציה. סיכויי החזרה גבוהים ולכן מבצעים כריתה של הציסטה עצמה.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת הבלוטה
רונית01/06/2009ראשית כל תודה על התגובה!
זאת תשובה קשה לעיכול בעבורי. אני בת 31 רווקה ואני חוששת מאוד מנזק שיגרם מהסרת הבלוטה (הברטולין): הן פגיעה בצורה של הואגינה עצמה והן פגיעה בחיי המין.
האם אתה לא ממליץ על הקטטר?
האם לאחר הסרת הבלוטה יש סבירות גבוהה יותר שהאבסס בברטולין לא יחזור?
במידה של נזק אסטטי. האם זה ניתן לתיקון?
האם תוכל לפרט מהם הנזקים וכיצד יראה האיזור?
אני סובלת מכאבים עזים ולעיתים סחרחורת קלה, אני מבינה שהגיע הזמן להחליט, אך ההחלטה בפעם השלישית קשה לי.
שוב תודה רבה על הייעוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכריתת הבלוטה
ד''ר אבישלום שרון01/06/2009שלום,
אין ספק שכמו בדרישה מכל ניתוח עליו להתבצע באופן שיהיה לשביעות רצונך ! כריתת הציסטה היא ההמלצה במקרה שלך, וללא גרימת עיוות לפות, כלומר, שמירה על המבנה הפלסטי התקין.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)