שאלה בהמשכים בנוגע לדרמואיד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בהמשכים בנוגע לדרמואיד
    לירון
    02/06/2009

לפני כמה שבועות שאלתי אותך בנוגע לדרמואיד שנמצא אצלי בגודל של כ3X3 ס"מ.
    לפני כמה ימים הלכתי לבדיקת אולטרסאונד בבי"ח בכדי לאמת את מה שרופא הנשים ראה בבדיקת האולטרסאונד שלו. התוצאה הייתה אותה תוצאה (אותו ממצא באותו גודל) בנתיים הספקתי גם לבצע בדיקת דם בהתאם שגם נמצאה תקינה.
    בבי"ח ענו לי די על רגל אחת כי הממצא קטן ואין צורך בניתוח מה גם שאני לפני הריונות בכלל, אז מוטב לשמור על הקיים ולא לעשות משהו שעלול לפגוע בשחלה ובסיכויים שלי להרות. בנתיים להמשיך במעקב.
    שאלתי היא:
    1. מה קורה במידה ויש גדילה של הדרמואיד במהלך הריון, בו הבנתי שלא ניתן לנתח?
    2. האם קצב גדילה של דרמואיד יכול "לחכות" לסוף הריון על מנת לנתח?
    3. האם יש צורך בהתייעצות נוספת או שמא באמת מתחת ל5 ס"מ לא מומלץ לנתח?
    4. האם דרמואיד הוא משהו שיכול גם להיות בגוף כל החיים מבלי הצורך להוציאו בניתוח? אם לא אז למה לחכות למתי שהוא יגדל? מה סיכויי הניתוח הזה מבלי לפגוע בשחלה?

תודה על כל התשובות לשאלות הארוכות שלי.
    לירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה בהמשכים בנוגע לדרמואיד

ד''ר אבישלום שרון
    03/06/2009

שלום לירון,
    הציסטה הדרמואידית יכולה לגדול בהריון אך לא בהכרח. אם גודלת יכולה לעבור סיבוב סביב עצמה ולגרום לכאבי בטן חזקים המצריכים ניתוח דחוף, שוב, לא בהכרח.
    בידיים טובות לא תיגרם פגיעה בשחלה אלא להיפך, הניתוח הוא "משמר" את רקמת השחלה הבריאה.
    אם את מעוניינת ביעוץ נוסף, כפי שאת כותבת, את מוזמנת לפנות אלי.
    ברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו