הפסקת גלולות לאחר אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת גלולות לאחר אנדומטריוזיס
    יפעת
    16/06/2009

שלום רב,
    אני בת 30, לוקחת גלולות כבר 8 שנים.
    עד היום לא הצלחתי למצוא את הגלולות המתאימות לי. בהתחלה החלפתי מספר סוגי גלולות עד שהחלטתי לדבוק בגלולות פמינט שאיתן הייתי במשך 4 שנים. פמינט גרמו לי לאגירת נוזלים רצינית בגוף.
    מפמינט, החלפתי ליסמין ואני איתן עד היום. בהתחלה, יסמין עשו לי שינוי משמעותי בגוף, ירדתי יפה במשקל ולא הרגשתי נפוחה מנוזלים כלל.
    אך ב 5-6 חודשים האחרונים, אני שוב מרגישה מאוד נפוחה לאורך כל החודש ובנוסף, ב 3 חודשים האחרונים, אני מקבלת מחזור כשבוע לפני סיום החפיסה, בדיוק מה שקרה לי עם פמינט.
    נמאס לי להרגיש נפוחה כל הזמן במיוחד לאחר שאני יודעת שהתזונה שלי היא מצויינת ואני מתעמלת קבוע בחדר כושר ולא רואה את התוצאות שאני רוצה בגלל זה.
    אני מעוניינת להפסיק עם הגלולות לזמן מה ולעבור לאמצעי מניעה אחר על מנת לבחון את הגוף שלי ללא הגלולות אך הבעיה העיקרית היא שאני נמצאת כחצי שנה לאחר ניתוח לפרוסקופי לאחר שמצאו אנדומטריוזיס מפוזר מסביב לשלפוחית, רחם ועוד.. הרופא אמר שניקה את כל האיזורים.
    שאלותיי הן:
    1. האם אתה ממליץ לי לעשות הפסקה עם הגלולות? אם לא- מהי המלצתך? אני באמת סובלת וזה משפיע על חיי בצורה משמעותית.
    2. האם הסיכוי שהאנדומטריוזיס יחזור גבוה יותר אם אפסיק את הגלולות?
    3. ובלי שום קשר לאנדומטריוזיס- מהן תופעות הלוואי שיכולות להגרם לגוף שלי עקב הפסקת הגלולות לאחר כלכך הרבה שנים?
    תודה רבה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפסקת גלולות לאחר אנדומטריוזיס

ד''ר אבישלום שרון
    17/06/2009

שלום,
    אין שום בעיה להפסיק את נטילת הגלולות מבחינת תופעות כלשהן לגוף. לגבי ההכרח בהמשך נטילת גלולות בגלל אנדומטריוזיס, אם הכל נוקה, בוודאות, הרי שנטילת הגלולות לא ממש הכרחית, וזאת, בניגוד לדיעה הרווחת. על מנת להעריך זאת, עלי להכיר היטב את המקרה שלך כולל דוח הניתוח. יחד עם זאת, בד בבד ניתן לשקול פתרונות אחרים בהתאם למצב שלך מבחינת האנדומטריוזיס.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

יפעת
    17/06/2009

תודה רבה ד"ר!!
    האם הגוף ייכנס לשוק אם אפסיק עם הגלולות?
    מהן תופעות הלוואי היכולות להיגרם? האם נפיחויות או דימומים? מה עוד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר אבישלום שרון
    17/06/2009

שלום,
    לא תרגישי כלום. שום תופעות לוואי. יחד עם זאת, אני מדגיש שאל תתייחסי לכך כהנחיה אלייך, ואינני יכול לדעת בבירור אם זה נכון עבורך, שוב, מכיוון שאינני מכיר את המקרה שלך, ולא ראיתי אותך.
    בברכה, ד"ר שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו