מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- וסת, גלולות ועוד שאלותבלינה21/06/2009
שלום רב,
אני בת 36, אימא לשניים. אני תשעה חודשים אחרי ניתוח כריתת ציסטה גדולה מאוד מהשחלה, שנגרמה מאנדומטריוזיס.
מסיבות שונות התחלתי רק לפני שבוע ליטול גלולות לטיפול- פמינט.
בבדיקה ידנית במרפאה בתל השומר התגלו השבוע נגעים וקיבעון של הרחם.
הוסת שהתחילה לפני שבוע היתה חלשה מאוד יחסית לרגיל - כמעט לא קיימת, ללא הכתמה בתחתונים, רק מעט מאוד מאוד בניגוב. בדרך כלל הוסת שלי זורמת, מורגשת, משמעותית.
האם יכול להיות שזהו סימן להריון ובעצם זאת לא היתה וסת אמיתית? אני לא רוצה להפסיק את הטיפול כדי לבדוק זאת כי מצבי לא קל ממילא והאנדומטריוזיס מתפתח; מצד שני, אם אני אכן בהריון (רצוי ביותר אבל בהחלט לא מתוכנן) - האם נטילת גלולות יכולה לפגוע בו בדרך כלשהי?
כיצד אפשר, אם בכלל, לבדוק / לשלול את ההריון מבלי לפגוע בהמשך הטיפול?
ואם לא הריון - מה יכולה להיות הסיבה לוסת כל כך חלשה? האם זה קשור לאנדומטריוזיס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וסת, גלולות ועוד שאלות
ד''ר אבישלום שרון22/06/2009שלום,
אכן קודם יש לבדוק אם את בהריון והכי טוב זה בבדיקת דם. הגלולות שנטלת לא פוגעות בהריון.
אם שלילי להריון, יתכן בגלל סיבות אחרות כמו לחצים רגשיים וכד'. גם אפשרות של הידבקויות בחלל הרחם או בצוואר הרחם. אפשר לבדוק בבדיקה רגילה ובאולטראסאונד.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)