מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היסטרוסקופיה לאחר ניתוח קיסרימיטל22/06/2009
שלום רב,
בת 31, בעבר 2 הפלות בשבוע 6 ו- 5. בצילום רחם נצפה רחם חד קרני
לפני 3 חודשים ילדתי (הריון שלישי, לידה ראשונה) בשבוע 34+0 לאחר ירידת מים.
בחדר הלידה, איבחנו מחיצה בנרתיק והחליטו לבצע ניתוח קיסרי מחשש שהמחיצה תקרע.
בניתוח הקיסרי ראו ש יש לי רחם רגילה עם מחיצה מעל % 50 (לא רחם חד קרני) ומחיצה בנרתיק, צוואר הרחם ללא מחיצה. גם בUS תלת מימדי לאחר הלידה הגיעו למסקנה דומה.
הפנו אותי למנתח בכדי לדון באפשרות של הסרת המחיצות. המנתח בדק אותי במרפאתו וטען כי הוא לא חושב שיש לי מחיצה בנרתיק. הוא המליץ קודם לבצע היסטרוסקופיה אבחנתית בהרדמה מלאה ורק לאחר מכן לדון בנושא ולבצע היסטרוסקופיה ניתוחית גם בהרדמה מלאה.
1. האם זה לא מוקדם מדי לבצע היסטרוסקופיה שכוללת ניפוח חלל הרחם, 3 חודשים לאחר ניתוח קיסרי? כמה זמן הכי כדאי לחכות?
2. כמה זמן לאחר הסרת המחיצות ניתן ומותר להיכנס שוב להריון?
3. למה לא לבצע את שתי הפעולות יחדיו?
4. אני חוששת מהרדמה מלאה.. שמא ארגיש הכל אך אהיה משותקת ולא אוכל לקרוא לעזרה או שמא לא אתעורר מההרדמה כלל.
תודה
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היסטרוסקופיה לאחר ניתוח קיסרי
ד''ר אבישלום שרון22/06/2009מיטל שלום,
לגבי היסטרוסקופיה, אני מבצע גם בחודש הראשון שלאחר הלידה במידת הצורך. כמובן, שזה דורש מיומנות גבוהה מאד בתחום. אם ניראתה מחיצה בנרתיק, סביר מאד שיש לך שני צווארי רחם. מצד שני, יש לך מחיצה ברחם של 50 % ולא מלאה, אז אולי כלל אין לך מחיצה בנרתיק. הדברים לא ברורים לי. לגבי ההיסטרוסקופיה- את צודקת בהחלט, ואני למשל, מבצע את שתי הפעולות באותה ההרדמה. בנוסף, את ההיסטרוסקופיה האבחנתית ניתן לעשות ללא הרדמה כלל (כמובן גם ללא כאבים כלל), ואז אם יש מצב הדורש פעולה ניתוחית, להרדים ולהמשיך.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)