צניחה שלפוחית השתן והנרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחה שלפוחית השתן והנרתיק
    שאלה
    24/06/2009

בת 55, לאחרונה מרגישה בעיקר בשעת הקימה בבוקר כבדות, כאבי בטן תחתון ורצון עז לרוץ לעשות שתן. לאחר מאמץ בהרמת דברים כבדים- גם מרגישה צורך לרוץ לעשות שתן. בדיקת גניקולוג: יש לי צניחה של שלפוחית השתן וגם הנרתיק בדרגה שנייה, צניחת רחם דרגה ראשונה. מדוע בבוקר בעת הקימה חייבת לטוס לשרותים כי אחרת יברח לי...ומרגישה כבדות ולחץ בשיפולי הבטן. ?ב. האם דרגה שנייה של צניחה חייבים בניתוח, האם הניתוח כולל כריתת הרחם והשחלות ואם כן איך מרגישים בלי זה???? ג. במידה ואצטרך לעבור ניתוח האם אוכל להמשיך לחזור לעבוד בתחום בו אני עוסקת? והוא: טיפול בתינוקות (וזה כולל הרמתם רוב היום...). אודה על עזרתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צניחה שלפוחית השתן והנרתיק

ד''ר אבישלום שרון
    26/06/2009

שלום,
    עצם הצניחה לא מחייב ניתוח. ההוריה לניתוח היא התלונות שלך. לגבי השתן, זו בעיה אחרת. לעתים תלויה או קשורה בבעיית הצניחה ולעתים ממש לא. הטיפול לכך הוא ניתוח מסוג אחר,TVT. ניתן לשלב. לגבי כריתת הרחם, גם, לא תמיד יש הכרח לבצע כריתה של הרחם. אבל, כריתת הרחם לא תשנה לך הרבה. עדיף כמובן שלא.
    לסכום, האיבחון של הבעיה שלך או הבעיות, צריך להיות מדוייק מאד, כדי שהטיםול, במקרה הזה ניתוחי, יהיה האופטימלי ביותר.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו