***הידרוסלפינקס***

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ***הידרוסלפינקס***
    aya
    05/07/2009

שלום רב דר' שרון!

מבקשת את חוות דעתך המקצועית באשר לממצא פתלוגי בחצוצרה שמאלית. הידרוסלפינקס. אני אחרי שני לפרסקופיות לפתיחת חסימה של חצוצרה שמאלית וכעת מעומדת לניתוח שלישי לכריתה מלאה של החצוצרה השמאלית. ימנית בריאה לחלוטין.
    אני בת 41 ומעוניינת להרות . ערכים הורמונליים סבירים ורזרבה שחלתית מצביעה על 10-11 ביום החמישי לווסת.
    שאלותיי
    1. האם בשל פתיחות קודמות בלפרסקופיה הסיכויים להדבקויות גבוהות יותר?
    2. האם יכול להגרם נזק כתוצאה מחצוצרה שמאלית חולה אשר עשויה לגדול ולהתרחב ולהגיע לחסימה של החצוצרה הבריאה?
    3. מה הסיכויים לאור המצב שאני מועמדת ללפרסקופיה שלישית עם סבירות לניתוח בחתך בטני ומה ההשלכות של ניתוח מסוג זה?
    4. האם לא ניתן להתגבר על הקשיים בהדבקויות ולכרות את החצוצרה הפגועה במהלך הניתוח הלפרסקופי גם אם יש צורך בחתך שלישי ורביעי?
    אנא משוועת לעזרתך.
    תודה מראש ושבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ***הידרוסלפינקס***

הוספת תגובה

• ***הידרוסלפינקס***

ד''ר אבישלום שרון
    05/07/2009

שלום,
    ככלל, מומלץ במקרה שלך להוציא את החצוצרה. לגבי כל השאר- זה לא בעיה. ההידבקויות לא צריכות להפריע בלפרוסקופיה, וכן ניתן גם להשתמש בחומר למניעת הידבקויות ועוד ועוד.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו