מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות בנוגע לציסטה מסוג דרמואידשיר26/07/2009
ד"ר שלום,
לפני מס' חודשים גילו אצלי דרמואיד בגודל 3X3 ס"מ בערך
בבי"ח בו עשיתי רק בדיקת אולטרסאונד הציעו לי לא לגעת בציסטה כיוון שאני מתכננת להרות (בפעם הראשונה) ומכיוון שגודלה לדעתם קטן.
לאחר חזרתי לרופא הנשים שלי הוצא לי להתייעץ עם רופא מומחה בתחום הקולוסקופיה וניתוחים מסוג דרמואיד. הרופא המומחה אמר כי המלצתו היא להוציא את הציסטה וכי מרבית המנתחים בתחום יתנו לי עצה זאת למרות שרופאים מתחום הפריון יתנו לי המלצה שלא לגעת....
כך או כך הוא טען כי ההחלטה בידי וכל החלטה תהיה נכונה כיוון שהסיכונים הם לכאן ולכאן...
עכשיו אני הכי מבולבלת ולא יודעת מה לעשות....
לא הספקתי לשאול את המומחה מס שאלות עליהן אולי תוכל אתה לענות לי:
1. האם יש קשר לכאבי גב (בחלקו התחתון ובצדדים) חזקים אותם אני מרגישה בזמן האחרון?
2. מה הסטטיסטיקה (אם בכלל קיימת) בנוגע להתפתחות של ציסטה מסוג דרמואיד ויצירת תסביכים ובטווח של כמה זמן?
3. במידה ואני מחליטה להכנס להריון קודם, אם במהלך ההריון נוצרים סיבוכים- האם ישנה אפשרות אז לנתח מבלי לגרום להפלה או בעיות אחרות?
4. מהם הסיכויים לצמיחה של דרמואיד נוסף לאחר ניתוח להוצאת הנוכחי?
5.. כמה זמן לאחר ניתוח לפרוסקופיה ניתן לחזור לנסות להכנס להריון והאם יש תקופה זה צריך להשמר מסיבוכים כלשהם שלאר ניתוח כזה?
מתנצלת על ההצפה בשאלות אני פשוט מאוד מוטרדת ומבולבלת,
שיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות בנוגע לציסטה מסוג דרמואיד
ד''ר אבישלום שרון26/07/2009שלום,
אענה לפי סדר השאלות שלך:
1- לא
2- הציסטה אצלך כבר קיימת
3- כן. קיים סיכון, אך בשהקפדה על כללי זהירות הסיכונים קטנים מאד
4- קטן מאד, אך קיים
5- שבוע לערך
ככלל, עדיין, גם אני לא חושב שיש לנתח בגודל כזה, ואולי יש מקום למעקב.
את מוזמנת לייעוץ מפורט.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה...
שיר27/07/2009ועוד הבהרה....:
כששאלתי על סטטיסטיקה התכוונתי שבמצב הנוכחי, בו אכן קיימת כבר ציסטה דרמואידית,
האם קיים צפי או ידע (מתוך נסיונך וממחקרים) בנוגע לקצב ההתפתחות של הדרמואיד?
או שמא כל דרמואיד מתפתח ומגיב בצורה ובקצב אחר לגמרי?
ועוד כמה שאלות ברשותך:
1. הרופא המומחה שהלכתי אליו אמר לי כי הסיכון בסיבוכים של דרמואיד בהריון הוא שתהיה הפלה
או שתהיה לידה מוקדמת של פג... מה שמאוד הפחיד אותי... הוא בכלל לא דיבר איתי על
האפשרות (שלפי מה שאמרת לי, היא קיימת) לבצע לפרוסקופיה בזמן הריון.... מה דעתך בנושא
(הסיכונים שעליהם הרופא דיבר)?
וחוץ מזה- איך ניתן לבצע לפרוסקופיה בהריון, אם צריך להיות תחת הרדמה כללית, אשר למיטב
ידיעתי, איננה מומלצת בהריון?
2. אפשר להמשיך לתמיד עם דרמואיד מבלי להוציאו אף פעם, או שמא אני רק דוחה את הקיץ ללאחר
הלידות או ביניהן?
ושוב תודה על הסבלנות לענות לכל תשובותיי- אתה עזרת לי מאוד להרגע ולהסדיר את מחשבותיי והחלטתי...
אז שוב תודה מקרב לב,
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה...
ד''ר אבישלום שרון28/07/2009שלום,
קצב הגדילה לא צפוי, ולכן שונה בכל מקרה.
1- הסיכונים הללו לא מוכרים לי. הלפרוסקופיה בהריון דורשת מיומנות מיוחדת של הרופא המנתח, תלות בשוב ההריון, לפי גודל הרחם, כדי שלא תהיה פגיעה ברחם. דורש הרדמה כללית.
2- אם הציסטה קטנה אפשר מעקב.
יחד עם זאת, אל תקבלי את תשובותיי כייעוץ. יתכן שאם אראה אותך, אשקול אחרת. אינני מכיר את המקרה, ולכן תשובותי הן "כלליות".
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)