מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטרוגן נמוךיפעת21/08/2009
שלום,
אני מתגוררת בחו"ל ואשמח לקבל ממך עזרה כי אין לי כלכך עם מי לדבר כאן.
אני נוטלת גלולות יסמין כבר שנתיים ולאחרונה אני חווה נשירת שיער מאסיבית ועייפות רצינית.
בדיקות דם הראו רמה נמוכה מאוד של אסטרוגן ורמה תקינה של טסטוסטרון.
יש לציין שאת בדיקות הדם עשיתי בעודי נוטלת את הגלולות ולא בזמן הפסקה או מחזור.
האסטרוגן יצא 15PG/ML (הנורמה פה היא בין הטווח 20-534)
LH יצא 0.8mIU/mL (כשהנורמה היא 2.12-10.89)
בנוסף גם יצא לי קורטיזול גבוה.
שאלותיי הן:
1. איך ייתכן שהאסטרוגן יצא נמוך כלכך? גלולות לא אמורות לעלות את רמת האסטרוגן בגוף? האם אסטרוגן נמוך קשור בכלל לגלולות שאני לוקחת?
2. האם יש קשר בין העייפות ונשירת השיער לאסטרוגן נמוך?
3. האם אצירת נוזלים גם כן קשורה לאסטרוגן נמוך?
4. מהי המלצתך? האם להפסיק גלולות? האם לקחת תוספת אסטרוגן?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן נמוך
ד''ר אבישלום שרון21/08/2009שלום,
הכל קשור זה בזה. נטילת הגלולות מקטינה את הפרשת האסטרוגן בגוף, נשירת השיער קשורה בשינויים הורמונלים שונים, ואגירת נוזלים בנטילת גלולות. כך שזה אכן רעיון מצוין, לבצע הפסקה בנטילת הגלולות למשך כ- 3-4 חודשים. חלק מהתחושות יסתדרו לאחר כחודש, ונשירת השיער צפויה להפסיק לאחר תקופה ארוכה יותר.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפעת21/08/2009תודה רבה!
הדבר הכי חשוב ששכחתי לציין הוא שאני חולת אנדומטריוזיס לשעבר!
אני יודעת שחשוב להשאר על גלולות בגלל האנדו' אבל מה בכל זאת אפשר לעשות אם גלולות עושות לי רע?
אני מודה על עזרתך שכן פה בארה"ב נורא קשה להתייעץ עם רופאים טובים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר אבישלום שרון22/08/2009שלום,
אם עברת ניתוח "טוב מאד" ולא נישאר נגע באגן, אין הכרח ליטול גלולות. כך אני נוהג שנים רבות במנותחות שלי. היה ואת מעונינת בכך, נסי סוג גלולה אחר.
בברכה, ד"ר שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)