חשד לשאריות שיליה אחרי קיסרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לשאריות שיליה אחרי קיסרי
    אנחנו
    25/08/2009

ד"ר שלום,
    לפני 7 שבועות ילדתי את בני הבכור בניתוח קיסרי(הריון ראשון)
    דימומים הסתיימו לאחר כחודש והרגשה כללית טובה.
    בבדיקה לפני כשבועיים אצל הגניקולוג המטפל נמצא כי הרחם לא התכווץ דיו, וניתנו לי כדורים לכיווץ.
    שבוע לאחר מכן נשאר המצב ללא שינוי ונשלחתי לביצוע אולטרסאונד, שבו נמצא שיש חומר כלשהו ברחם אך לא ניתן להכריע בצורה ברורה אם מדובר בקריש דם שאין בו זרימה או חומר שיליתי.
    קיבלתי שוב כדורים לכיווץ רחם במינון גבוה(3 פעמים ביום 2 כדורים) ועד כה לא החלו דימומים (לאחר 2 ימים) שאלותי:
    1. נאמר לי שהשלב הבא הוא היסטרוסקופיה- האם מבוצעת בשתי שלבים -הבחנתית וניתוחית או בפעם אחת?
    2. האם נדרשת הרדמה מלאה?
    3. מה הסיכונים לרחם?
    4. האם יש משמעות לכמות החומר שנמצא?
    5. אני סובלת מכאבי שרירים בירכיים בצורה חזקה, האם יש קשר לכדור?
    6. מהם הסיכונים בכניסה להריון נוסף?
    סליחה על מתקפת השאלות, אבל אני בחששות גדולים והרופא שלי בחו"ל.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חשד לשאריות שיליה אחרי קיסרי

ד''ר אבישלום שרון
    25/08/2009

שלום,
    תרופות מכווצות בשלב הזה שלאחר הלידה לא יעילות כלל בגלל העדר קולטנים בשריר הרחם.
    יש להזדרז בריקון חלל הרחם למניעת הידבקויות בחלל, ולכן הטיפול הטוב ביותר הוא בהיסטרוסקופיה.
    אני נוהג לבצע את הפעולה בשלב יחיד, אבחנתי+ טיפולי, ללא שימוש באנרגיה חשמלית, כדי לשמר את רירית הרחם ככל הניתן.
    הפעולה בהרדמה כללית לא עמוקה, ובידיים טובות אורכת דקות ספורות בלבד.
    משנה זהירות: ישנה צלקת ברחם (של הנתוח הקיסרי).
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו