מיומקטומיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיומקטומיה
    איילת34
    26/08/2009

שלום,

אני בת 35, רווקה, ללא ילדים.

נמצא אצלי שרירן סובמקוזי שנמצא במרכז הרחם.
    מידות הרחם 66X62X82
    גודל השרירן 61X68

הייתי היום בהיסטרוסקופיה ולא נמצא שרירן בחלל.

הרופא המליץ על מיומקטומיה שמרנית.

האם ישנה חלופה לניתוח ? ( אני חוששת בגלל זמן ההחלמה הארוך והסיבוכים- הבנתי כי עלולה להיות פגיעה ברחם וכי בלידה יהיה צורך בניתוח קיסרי )

האם יש אפשרות לקחת הורמונים שיקטינו את השרירן ואז הדימומים בתקופת המחזור יחלשו או כדורים לקרישת דם , ואז האנמיה תחלש? ( ולהמנע מניתוח ? )

האם יש סיכוי שהשרירן יקטן מעצמו עם הזמן ( והסימפוטמים יופחתו ) כך שלא אצטרך ניתוח?
    -האם ישנו קשר ביו הופעת המיומה למחזור לא סדיר (מאחר בכשבועיים בד"כ) ?

במידה ולא תהיה ברירה ואחליט לעבור את הניתוח:
    -מה הכוונה להחלמה חודש? ( האם ריתוק למיטה? כאבים ? דימומים? חוסר יכולת לתפקד ? )
    -כמה זמן אסבול מדימומים מיד לאחר הניתוח? ( האם באותה עוצמה של דימומי מחזור ? )
    -האם יש הכרח בנקז בבטן ובקטטר?
    -האם יש סיכון להדבקויות בבטן? ( אמי עברה ניתוח בקע וסלב מאוד מהדבקויות על להגעה לניתוח שני )
    -מתי המחזור צפוי לחזור ולהפוך "לרגיל" , מבחינת עוצמת הדימום ?

אודה מאוד להתייחסותך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיומקטומיה

הוספת תגובה

• מיומקטומיה

ד''ר אבישלום שרון
    26/08/2009

שלום,
    מיומה בגודל זה אינה יכולה להיות רק סובמוקוזית, היא מהווה חלק ניכבד מקיר הרחם. רשימת השאלות שלך טובה מאד וזה הבסיס לייעוץ מקיף בנושא ויש הרבה מה לדבר !
    כעקרון, ישנן חלופות לנתוח, לכל חלופה יתרונות וחסרונות, אני בכלל בספק אם יש צורך בנתוח היה וכן, ניתן לביצוע בלפרוסקופיה ללא פתיחת בטן וכך להימנע מהידבקויות. וכך הלאה.
    את מוזמנת ליעוץ מלא.
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו