אבחון אנדומטריוזיס והריון מתוכנן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבחון אנדומטריוזיס והריון מתוכנן
    נורית
    24/09/2009

שלום רב,
    אני בת 35 ואתמול אובחנתי (בבדיקה וגינלית באמצעות מישוש וסיפור על תסמיני הוסת שהתגברו לאחרונה עם הפסקת ההנקה) כסובלת מאנדומטריוזיס אחרי 25 שנים של כאבי מחזור ואגן עזים שהשביתו אותי ימים שלמים כל חודש.
    הריון ראשון הריתי בעזרת IVF אחרי 3 שנות טיפולים והריון שני-ספונטני.
    אני מתחילה לחשוב על הריון שלישי.
    הגניקולוג (רופא מדהים ומקצועי) שלח אותי לבדיקות דם הורמונליות והמליץ לי על חצי שנה של טיפול רצוף באורטו-ציקלן בכדי "לרפא את האנדומטריוזיס ולהקל על קליטת ההריון הבא".
    אני חוששת שטיפול הורמונלי ממושך ייפגע בסיכויי להרות ובנוסף כל המידע באינטרנט מצביע על כך שאין מרפא למחלה זו.
    אני מבולבלת וחוששת מכל בחירה שאעשה.
    תודה לייעוצכם ולזמנכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבחון אנדומטריוזיס והריון מתוכנן

ד''ר אבישלום שרון
    24/09/2009

שלום,
    לדעתי: ראשית אין צורך בטיפול בגלולות כהכנה להריון, עצם ההריון מרגיע את המחלה. שנית, וכאן ה"אבל" הגדול, אנדומטריוזיס לכשלעצמה מקטינה את סיכויי ההצלחה של ההריון. מכיוון שטיפול תרופתי לא מטפל באנדומטריוזיס, הרי שרק לפרוסקופיה היא הטיפול המועדף.
    יחד עם זאת, יש להכיר אותך לפרטי פרטים על מנת שאפשר יהיה לכוון אותך לטיפול הנכון ביותר במקרה שלך.
    בברכה, ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת לפרוסקופיה על פוריות

נורית
    24/09/2009

תודה על תשובתך,
    רציתי לברר את הנושאים הבאים:
    1. כמה זמן יש להמתין מלפרוסקופיה עד לתכנון הריון?
    2. האם לפרוסקופיה יכולה להסתבך ולפגוע ברחם או בשחלות כך שהיכולת להרות תיפגע לצמיתות?
    3. האם תוכל להפנות אותי למידע מקצועי בתחום ברשת שיוכל לעזור לי לקבל החלטה על הטיפול המומלץ?

שוב תודה ובברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת לפרוסקופיה על פוריות

ד''ר אבישלום שרון
    24/09/2009

שלום,
    1- הדיעות משתנות. בניתוחים שלי- אין זמן המתנה.
    2- מטרת הלפרוסקופיה היא לשמר את האיברים ולא לפגוע בהם. להחזיר מצב לקדמותו ולשחזר את האנטומיה.
    3- את יכולה להיכנס לאתר האישי שלי: www.sharonmedical.co.il.
    בכל מקרה, הקריאה באינטרנט היא לחלוטין אינה תחליף לייעוץ בתוך המרפאה.
    בברכה, ד"ר שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו