מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובות- אנדו' ולפרוסקופיהאלאיה17/10/2009
שלום,
לאחר שנים של וסתות קשות, שנתיים עם כאב בינוני בזמן השתנה בוסת, כאבי גב תחתון ,במפרק הירך ומותניים, עיכול רגיש בוסת, ושנתיים שלא נכנסתי להריון (ללא טיפולים עד כה).זיהוי ציסטה ועכשיו חודש שלם של דימומים/הכתמות - אובחנתי עם אנדומטריוזיס, לטענת הרופא, כבר היו צריכים לאבחן קודם.
כרגע המצב -
ציסטה בקוטר 6 ס"מ בשחלה שמאל, נוזל עכור
השחלה דבוקה לחלק שמאלי של האגן
ממצאים על אחת הרצועות שמחזיקות את הרחם,
ייתכנו הדבקויות וממצאים נוספים, וייתכן מעורבות של השלפוחית בגלל הכאבים.
באולטרהסאונד כליה+ד.שתן נכתב:
"הרחבה בינונית של מערכת מאספת והאגן, עם מעורבות אורטר פרוקסימלי עד רוחב8 מ"מ, ללא עדות לגורם חוסם, בולט יותר מימין. " (מתוארים כיס שתן וכליות תקינות.)
וגם :"לאהצלחנו להדגים סילון, דו צדדי. ללא עדות לאורטרים דיסטלים מורחבים" וגם מתוארות שתי ציסטות , אחת 6 סמ שידעתי ונוספת 5סמ עם נוזל עכור גם.
- בדיקת דם CA125= 288.4 ... למרות שבוצעה בוסת (היא הביאה לבירור של האנדו')
- בבדיקת שתן יצא מעט דם (למרות שיש לי דימום קל- וגינלי אני מתכוונת- רוב הזמן, אז קשה לעשות בדיקת דם סטרילית לגמרי, אולי הדם מגיע מהיציאה של השופכה)..
בשבועיים הקרובים אעבור ניתוח לפרוסקופיה להורדת הציסטות וניקוי האנדו.
מאוד חוששת אבל הבנתי שאין ברירה כי האנדו במצב מתקדם וכי רוצה להרות.
מצחיק שדוקא הוסתות האחרונות לא קשות ובמקביל האנדו כנראה התקדם מהר.
שאלותיי:
1. מה אתה מבין מבדיקת האולטרהסאונד?
האם מעורבות של כאבים בשלפוחית אומרת בהכרח שהשלפוחית מעורבת? זה מלחיץ אותי.. עד כמה זה מסוכן ומסבך את הניתוח? האם תתכן כריתה של חלקים שם או שרק מסירים רקמות?
2. האם בניתוח כזה ניתן להסיר את כל נגעי האנדו? מדוע לעיתים אומרים שמסיימים את הניתוח בלי שהוציאו הכל? אני מפחדת להתעורר ושיגידו לי שהניתוח לא הסיר הכל, באיזה מקרים זה קורה?
3. האם תמיד יש הידבקויות אחרי ניתוח כזה?
האם אתה ממליץ על שימוש בחומר מונע הדבקויות? האם הוא עשוי מחומר טבעי שנמס?
4. האם אתה מכיר מקרים של ריפוי מאנדו במצב כמו שלי? אני רוצה שזה יהיה הניתוח הראשון והאחרון שלי בנושא, וגם לא מעוניינת לקחת הורמונים כל חיי..
5. עד כמה זה נחשב ניתוח מסובך מהמקרה שתיארתי?
6. האם יש לך טיפים נוספים לתת לי, הכנה לניתוח, משהו שכדאי לקחת לפני הניתוח, או כל דבר אחר שעלי לדעת ויכול לסייע להצלחת הניתוח באופן יסודי?
(לא תמיד מספרים לך בבי"ח הכל.. כמו למשל על החומר למניעת הדבקויות ששמעתי עליו במקרה.)
הרבה תודה על הסבלנות, אני יודעת שזה הרבה שאלות... אבל זה חשוב לי, אני חוששת וגם רוצה שהניתוח יקרה בצורה אופטימלית.
ימים נעימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות- אנדו' ולפרוסקופיה
ד''ר אבישלום שרון17/10/2009שלום,
1- יתכן שיש סחימה (חלקית) של צנורות השתן ע"י האנדומטריוזיס. בכך יש לתת את הדעת במהלך הפרוסקופיה, ועל כן, ממליץ מאד, להשלים את התמונה לפני הניתוח בעזרת בדיקת CT מכוון לדרכי השתן עם חומר ניגוד. כל פרט בעניין זה לפני הניתוח יכול לפשט את היתוח עצמו שממילא הוא בדרגת קושי גבוהה.
לגבי השלפוחית, לא בהכרח, אך יתכן שהיא גם מעורבת. הסיבוך של קרע בשלפוחית השתן א פגיעה בצינורות השתן משני הצדדים קיימת בהחלט, ועל כך אני מעריך שהמנתח שוחח איתך והסביר לך.
2- מידת המיגור של האנדומטריוזיס תלויה במיומנות ובנסיון של הרופא המנתח.
3- כמעט תמיד, אך לכן אני נוהג להשתמש בחומר למניעת הידבקויות לאחר כל ניתוח כזה.
4- בוודאי שאני מכיר , זה הרי תחום ברפואה הגינקולוגית בו אני מומחה, מטפל, עוקב ומנתח לא מעט בלפרוסקופיה (ראי בכותרת הפורום).
5- לא ניתן לדעת. דרגת הקושי יכולה להיות גבוהה מאד, ואת זה ניתן לדעת רק לאחר הכניסה לבטן, ולכן בניתוח כזה נידרשת מיומנות גבוהה מהמנתח.
6- ממש לא, אלא רק אם הייתי בודק אותך אישית, ואז מנחה אותך בהתאם לממצאים שלי. מנתח אחד יכול להמליץ שונה מאחר. הכל תלוי במה שמתוכנן לך להיבצע בניתוח.
אני מעריך, שלמרות מה שכתבנו, נישארו לך שאלות נוספות. רצוי מאד לשמוע הסבר מפורט מהמנתח.
בברכה, ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)