ציסטות בשחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטות בשחלות
    זהבה גולדשטיי
    19/10/2009

שלום, התגלו לי ציסטות (עכורות) בשתי השחלות. אחת בגודל 6 ס"מ והשניה בגודל 5 ס"מ. הייתי אצל שני רופאים. שניהם אמרו לי שסביר להניח לפי המראה שלהן שמדובר באנדומטריוזיס. רופא אחד טען שבגלל הגודל והגיל שלי (48) חייבים להוציא אותן משום שרק בבדיקה הפתולוגית יהיה אפשר לדעת בוודאות מוחלטת שהן לא ממאירות, וכי אף פעם אי אפשר לדעת עד הביופסיה האם מדובר באנדומטריוזיס או בסרטן, רק לשער סבירויות. ובגודל הזה חייבים להוציא אותן ולבדוק.
    הרופא השני טען שאפשר לראות לפי האולטרסאונד בוודאות מוחלטת שמדובר באנדומטריוזיס ואין שום סיכוי שמדובר בסרטן.
    יש לציין ca125 היה 88.
    מי מהם צודק?
    האם אכן לפי אולטרסאונד אפשר להגיד בוודאות מוחלטת שאין מדובר בגידול ממאיר, או שאין וודאות מוחלטת בזה וצריך להוציא את הציסטות ולבדוק אותן.
    אודה לך על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטות בשחלות

הוספת תגובה

• ציסטות בשחלות

ד''ר אבישלום שרון
    19/10/2009

שלום,
    האולטראסאונד הוא כלי הדמיה. לא ניתן לקבוע בוודאות שממצא ציסטי אינו ממאיר.
    באופן כללי, דעתי בהחלט כדעת הרופא הראשון, מדובר בגיל 48, בגודל גדול ובשני צדדים.
    (יחד עם זאת, מוכרח להסתייג בכך, שעל מנת לקבוע סופית, ברור שעלי לבדוק באופן אישי).
    בברכה, ד"ר שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

מירב
    19/10/2009

לד"ר שרון אבישלום,

תודה רבה על התשובה המהירה,
    אגב הציסטה שלי גודלה בס"מ ולא במילמטר, המליצו לי על ניתוח אבל יש לי חשש שהשחלה תפגע או שהציסטה חלילה ממאירה, מה הסיכוי שהיא ממאירה ? ומה הסיכוי שהשחלה תפגע? והאם מומלץ לעשות לפרסקופיה או פתיחת בטן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה בטעות קפצה למקום הלא נכון

מירב
    19/10/2009

השאלה שלי היא המשך לתושבה בענין האנדומטריוזיס וה- CA-19-9'
    מצטערת מראש על הבלגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה בטעות קפצה למקום הלא נכון

מירב
    19/10/2009

השאלה שלי היא המשך לתושבה בענין האנדומטריוזיס וה- CA-19-9'
    מצטערת מראש על הבלגן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה...

ד''ר אבישלום שרון
    21/10/2009

שלום,
    בגודל כזה (ס"מ...) אכן מומלץ לנתח.
    הניתוח מבוצע בלפרוסקופיה, קילוף של הציסטה ושמירה על רקמת השחלה.
    בברכה, ד"ר אבישלום שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו