הוצאת ציסטות מול הוצאת שחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאת ציסטות מול הוצאת שחלות
    זהבה
    01/11/2009

שלום, אני בת 48 והתגלו לי 2 ציסטות עכורות. אחת בכל שחלה. האחת בגודל 5 ס"מ והשניה בגודל 6 ס"מ. הממצאים נאמר לי מתאימים לאנדומטריוזיס אך חייבים לנתח בכדי להיות בטוחים בכך.
    שאלותי:
    1. האם ניתן להוציא רק את הציסטות ועדיין לשמר את השחלות (לפי ההסטוריה המשפחתית ובדיקות הדם עדיין אינני מתקרבת לגיל הבלות)
    2. האם כפי שאמר לי אחד הרופאים אני חייבת בגילי להוציא את השחלות בגלל שזה מסוכן להשאיר אותן שמא זה יהפוך לסרטני.
    שני הרופאים שהייתי אצלם היו מאוד מאוד קיצוניים כל אחד בעמדתו: האחד שאכן ניתן לשמר את השחלות ולהוציא רק הציסטות (שזה מה שהייתי רוצה) , והשני שאני חייבת להוציא את השחלות בשלמותן, משום שעם הגיל עולה הסיכון שיתפתח משהו ממאיר.
    למרות שאמרתי לרופא הזה שאני מוכנה להיות במעקב ובמקרה הצורך אפילו בעוד שנה לעשות ניתוח נוסף להוצאת שחלות, העיקר שכרגע אוכל לשמר אותן, הוא אמר שאסור לו לעשות זאת מבחינה רפואית, זו תהיה מעילה במקצוע שלו. האם הוא צודק?
    3. האם אתה מקבל גם בתל אביב? (באסתוא?) אין לי אפשרות להגי ע לחיפה.
    4. האם יכול להיות שכחלק מהסמפטומים של האנדו' יהיו במהלך החודש גם שינויים במצבי הרוח (כמו שיש לעתים בזמן המחזור החודשי), כמו עצבנות פנימית, חוסר שקט, דיכאון , נטיה לבכי וכדומה.
    גם אם זה לא במחזר עצמו.

בתודה,
    זהבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוצאת ציסטות מול הוצאת שחלות

ד''ר אבישלום שרון
    01/11/2009

שלום זהבה,
    בוודאי שאין שום חובה והכרח להוציא את השחלות בגילך. יש לדון בכל מקרה בניפרד, יתכן שיהיה צורך בהוצאת אחת מהן אם תיראה "לא יפה". אפשר לבצע בדיקה היסטולוגית במהלך הלפרוסקופיה ואז להחליט. גם לכך יש יתרונות וחסרונות. צריך לדון על נושא זה לפני הפעולה.
    אני גם סובר שישנה האפשרות למחלה כלל אגנית, ושבמהלך הלפרוסקופיה יסתבר שיש "עוד דברים" מלבד שתי הציסטות. כוונתי לאנדומטריוזיס מפושט באגן, במידה זו או אחרת. מה לעשות אז? האם "לנקות" הכל? באיזו מידה? מה לגבי כל איבר ואיבר באגן? הדיון צריך להיות מפורט מאד, במיוחד על רקע הממצאים והתלונות שלך.
    לגבי שאלתך הנוספת: אני מייעץ במרפאה שלי בחיפה, ומנתח גם באסותא תל אביב.
    בברכה, ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

רוחמה
    01/11/2009

ראשית, תודה רבה על תשובתך המהירה והמפורטת.
    שאלה נוספת: האם יש בכל זאת אפשרות שביום שאתה מנתח באסותא בתל אביב תוכל גם לראות אותי לפגישה שהיא ככל הנראה לפני ניתוח. אין לי כל אפשרות פיזית להגיע לחיפה,, והייתי מאוד רוצה שאתה זה שתנתח אותי.
    בתודה,
    זהבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

ד''ר אבישלום שרון
    02/11/2009

שלום זהבה, לגבי זה, נא צרי איתי קשר טלפוני לפי הפרטים שבראש הפורום.
    בברכה, ד"ר אבישלום שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו