הוצאת ציסטות בלי הוצאת שחלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוצאת ציסטות בלי הוצאת שחלות
    רוחמה
    15/11/2009

שלום, אני בת 49. בבדיקה התגלו אצלי ציסטות עכורות (7 ס"מ ו-5 ס"מ) בשתי השחלות. רק לפני כחצי שנה התחילו אצלי גם סמפטומים נוספים כמו כאבי בטן, גזים, נפיחות, בעיקר בתקופת המחזור, אבל גם בנוסף. הממצאים כפי הנראה מתאימים לאנדומטריוזיס אך אין לדעת, נאמר לי, עד הבדיקה ההיסטולוגית.
    הרופא שהייתי אצלו טען שנדיר שאנדומטריוזיס מתפרץ בגיל הזה, ובגלל הגיל שלי (שבין כה הסיכויים לממאירות גבוהים יותר אז מאשר בגיל צעיר), הציסטות בשתי השחלות, וגודלן, יש צורך בהוצאת השחלות ואין להסתפק בהוצאת הציסטות. לדבריו כאשר מוצאים את הציסטות בלבד יש סיכון של בין 10% ל-15% אחוז שהן תיבקענה, ואם מדובר אכן בציסטות ממאירות, הרי שדבר כזה יחייב כימוטרפיה הרבה יותר אגרסיבית (אם אכן הן ממאירות).
    האם הוא צודק? האם אכן בגילי ובנסיבות הללו יש צורך בהוצאת השחלות ואין להסתפק בהוצאת הציסטות?
    האם מדובר בסיכון גדול מדי אם אחליט להוציא רק את הציסטות?
    בתודה,
    רוחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הוצאת ציסטות בלי הוצאת שחלות

ד''ר אבישלום שרון
    16/11/2009

שלום,
    ניתן לשקול, כפי שאת מציינת, הוצאה של הציסטות בלבד. אני לא נוהג להוציא את שתיהן באופן אוטומטי, גם בגילך, אלא נעזר במראה שלהן במהלך הלפרוסקופיה, ולעתים גם מבצע בדיקה היסטולוגית במהלך הניתוח.
    יש אם כך, יותר מדרך אחת לשקילה.
    בברכה, ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו