לפרוסקופיה בשבוע 26

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לפרוסקופיה בשבוע 26
    שרי
    19/11/2009

שלום ד"ר שרון
    אני בהיריון ראשון. בסקירה המאוחרת התגלה אצלי בצד שמאל צמוד לרחם ממצא בגודל 15*5
    לערך.הממצא עשיר בכלי דם.עברתי MRI לשם תמונה ברורה יותר אך אין זה עזר.רופאה גניקו' אונקולוגית המליצה לי להסיר את הממצא באופן דחוף.על אף שכלל לא ידוע טיבו.רופא אחר אמר שזהו שבוע קריטי ביותר למצב של לידה מוקדמת ועדיף לחכות עם ההוצאה עד שבוע 28 ואז אם לא ניתן יהיה לעשות לפרוסקופיה אזי לפתוח הבטן.מהי גישתך לגבי הליך זה בהיריון באופן כללי ומבחינת שבועות בפרט?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרוסקופיה בשבוע 26

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה בשבוע 26

ד''ר אבישלום שרון
    20/11/2009

שלום,
    אין ספק שמדובר במצב לא רגיל.
    אין אפשרות אחת בנושא שלך. יש סיכונים וסיבוכים אפשריים שצריך לקחת אותם בחשבון במהלך קבלת ההחלטה.
    הסיכון ללידה מוקדמת, מול הסיכון לממאירות. מה הסיכוי שמדובר בממאירות של השחלה. בסיכון גבוה אסור לחכות. ניתן לשקול לפרוסקופיה אבחנתית קודם. מה התוכן בתוך הציסטה, ללא תלות בכלי הדם ועוד ועוד.
    לשאלתך, באופן כללי, כשצריך לבצע לפרוסקופיה בהריון, אני עושה ללא קשר לגיל ההריון. אני כמובן נוקט בכל שלב של ההריון בטכניקות ניתוח שונות. ניתוח לפרוסקופי שכזה צריך להתבצע ע"י רופא המיומן בכך בהריון.
    בברכה,
    ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו