מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CA125 מעט גבוהשאלה23/11/2009
ד"ר שלום רב
הלכתי לרופא נשים שלי כדי לעשות בדיקות שיגרתיות וגם לעשות בדיקת פאפ
הרופא בדק אותי עם אולטרסאונד וגילה ציסטה עכורה בגודל 2.7 מ"מ וגם כתם שחור לא ברור להערכתו יש לי אנדומטריוזיס. הוא שאל אותי אם יש לי כאבים בזמן מחזור ואמרתי שאין לי בכלל כאבי מחזור לא סובלת מכאבים כלל
נתן לי לעשות 2 בדיקות : אולטרסאונד FLOW ובדיקת דם CA125
עשיתי בדיקת דם למחרת ( ביום ה-8 של המחזור) ויצאה תוצאה 37.4 וזה מעל הנורמה !!! עדיין לא עשיתי אולטרסאונד שבודק זרימה דמית
מעבר לכך עשיתי בדיקות דם כלליות ויש לי ברזל נמוך מאוד - 18 מ"ג וגם פרטין מאוד נמוך- 4 מ"ג
אגב, בדיקת הפאפ יצאה תקינה
אני בת 32 ללא הריונות בעבר
האם יש לי סיבה לחשוש ?האם זה מסמן על גידול סרטני ?
אודה מאוד לתשובתך, אני מודאגת מאוד ואין לי מצב רוח כל היום בגלל זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CA125 מעט גבוה
ד''ר אבישלום שרון24/11/2009שלום,
CA125 לא אומר שיש גידול סרטני. יכול להיות גבוה בהרבה מצבים אחרים. אינני חושב שבדיקת הזרימות תקדם במשהו את האיבחון. די בבדיקה גינקולוגית ואולטראסאונד.
אגב, כאבי מחזור אינם הכרחיים באנדומטריוזיס.
בברכה, ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)