השתלת רקמת שחלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השתלת רקמת שחלה
    דניאל
    09/12/2009

שלום ד"ר שרון, מתנצלת על השאלה הנוספת. נאמר לי על ידי המנתח (הניתוח בעוד שבוע) שינסו להוציא לי את הציסטות החשודות כאנדומטריומות משתי השחלות ולהשאיר את השחלות, אך ייתכן שבמהלך הניתוח יתברר שאין מנוס אלא להוציא גם את השחלות.
    השאלות שלי:
    1. מכיוון שאני בשום אופן לא רוצה להיות במצב של מנפאוזה ניתוחית: שמעתי שבניתוחים מסויימים (למשל כאשר יש סרטן לנערות צעירות) משתילים רקמה מהשחלה שמוציאים (לפעמים מתחת לעור) וכך משמרים את ייצור ההורמונים, לפחות בחלקו.
    האם זה נכון?
    א.
    האם אפשר לעשות את זה גם לאישה בת 49 שעדיין אינה נמצאת במנפואוזה וגם לא לקראתה (לפי המחזור ובדיקות הדם, ולפי ההסטוריה המשפחתית)
    ב. אם כן, האם אני פשוט יכולה להגיד למנתח שזה מה שאני רוצה שיעשו

ג. אם מתברר בביופסיה (שמתקבלת לאחר שבועיים מהניתוח, סירבתי לחתך קפוא כי איני רוצה להסתכן בFALSE POSITIVE ובסיכון אפילו המזערי לפתיחת בטן מיותרת) שהיה מדובר בגידול ממאיר האם אז השתלת הרקמה מעוררת בעיה מבחינת הממאירות? ואם כן האם אפשר אז להוציא אותה או שהנזק כבר נעשה והוא בלתי הפיך?

ושוב סליחה ותודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!
    רוחמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השתלת רקמת שחלה

הוספת תגובה

• השתלת רקמת שחלה

ד''ר אבישלום שרון
    09/12/2009

שלום רוחמה,
    אין צורך להוציא את השחלות אם אינך מעוניינת בכך, וממילא, נושא השתלת רקמת השחלה לא עולה על הפרק.
    אם ניתן לקחת רקמת שחלה להשתלה, סימן שקיימת רקמת שחלה שאפשר בכלל להשאירה..
    השיקול שלך להמתין להיסטולוגיה הסופית ברור מאד, וכך יש לנהוג.
    בברכה,
    ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו