קליטה להריון אחרי לפרסקופיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קליטה להריון אחרי לפרסקופיה
    שיר
    26/12/2009

שלום רב,
    עברתי כריתת חצוצרה בלפרסקופיה לפני כחודש וחצי החצוצרה היתה עם הדרוסלפניקס וגרמה לי להדבקויות רבות.
    ההדבקויות הוסרו בהצלחה והחצוצרה הימנית תקינה לחלוטין.
    נאמר שהרחם קטן ותקין האם זה בסדר?
    לאחר כמה נסיונות אצטרך לעבור להזרעה או הפריה?
    במידה וההריון לא יקלט בחודשים הקרובים האם עלי לעבור צילום רחם? אני בת 38
    נאמר לי בנוסף שישנם הדבקויות בחלל הבטן אך לא היה ניתן להסיר אותם בלפרסקופיה אך אין קשר לאגן ששם הוסרו ההדבקויות כתוצאה ממהדרוסלפיקס.
    האם בכל זאת ההדבקויות בבטן משפיעות על קליטת ההריון?
    תודה רבה ושבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קליטה להריון אחרי לפרסקופיה

ד''ר אבישלום שרון
    27/12/2009

שלום,
    אענה לך על השאלות לפי הסדר:
    - בסדר גמור !
    - זה נתון לדיון ושיקול דעת פרטני יחד עם רופאך. ניתן לשקול איקקלומין כצעד מקדים. סביר מאד שלא יהיה צורך בכך.
    - אין שום צורך בצלום רחם, מכיון שאמרת שהחצוצרה השניה ניבדקה (האם התכוונת שהועבר דרכה חומר צבע לוודא שהיא פתוחה?..)
    - ניתן להבין לפי דברי המנתח, שאכן ההידבקויות לא תפרענה בסיכוי ההריון.
    בברכה,
    ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרסקופיה

שיר
    29/12/2009

ד"ר שלום רב,
    תודה על תשובתך המהירה, לגבי ניתוח הלפרוסקופיה, הניתוח עבר בהצלחה לאחר שהיו לי כאבים חזקים בגב וזה הקרין לי לאיזור הקיבה ובנוסף דקירות חזקות בצד השמאלי היכן שהחצוצרה עם ההדרוסלפניקס . החצוצרה נדבקה לרחם והפרידו גם הדבקויות רבות.
    הרופא המנתח לא ציין בניתוח שיש הדבקויות בבטן רק אמר לי בע"פ וטען שלא אמור להפריע.
    אני חודש וחצי אחרי הניתוח ונאמר גם שהחצוצרה השניה עם מעבר תקין.
    הוחתמתי שבמידה והחצוצרה הימנית לא תקינה היא תוסר ואכן למזלי היא תקינה היה מעבר בעת הניתוח.

מה עלי לעשות עכשיו האם לנסות טבעי ואז לעבור לטיפולי פוריות במידה ולא יקלט הריון?
    אני בת 38 ומשתוקקת להריון נוסף.
    יש לציין שעברתי ניתוח קיסרי לפני כשלוש שנים.
    מה המלצתך בנושא ומהן האלטרנטיבות שעומדות בפני?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרוסקופיה

ד''ר אבישלום שרון
    30/12/2009

שלום,
    דעתי לאחר לפרוסקופיה שכזו- כניסה להריון באופן טבעי. סיכויי ההצלחה עולים בהחלט.
    בהצלחה, ד"ר שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו