מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאריות שליה וציסטה בשחלה...אני05/01/2010
לפני כחודש נאלצתי לעבור הפסקת הריון תאומים זהים עם שלייה אחת עקב TTTS בשבוע 17. העוברים נפלטו רגיל (לאחר מתן זירוז בן 13 שעות), אולם השילייה לא יצאה באופן ספונטני ונאלצו לבצע בי BOOM CURRETAGE, תחת הרדמת אפידורל בלבד.
מאז, ובמהלך החודש האחרון, היה לי דימום דמי אדום מועט מאוד שהחלף כעבור שבוע להפרשות חומות בהירות. איני סובלת מכאבים כלשהם, לא היה לי חום, וכעבור שבוע מיום הפסקת ההריון, חזרתי לתפקוד מלא (למעט קיום יחסי מין).
היום, 5.1, אבחנה באולטרה סאונד שארית שליה בחלל, וגם: ברקמת השחלה השמאלית
( 43 על 56 ע ל 50 מ"מ, נפח: 63.01 סמ"ק) מספר החזרים ציסטיים מופרדים על המחיצות שחלק מהן עבות וחלק דקות יותר, וכן מוקדים אקוגנים על גבי המחיצות בגודל כולל של 38-26-45 מ"מ. בהיקף הממצא הודגמה זרימה של 0.59 - RI.
אשמח להבין מה זה אומר והאם זה עלול לפגע בסיכויי להכנס להריון בקרוב
תודות רבות
אני...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאריות שליה וציסטה בשחלה...
ד''ר אבישלום שרון06/01/2010שלום,
במקרה של חשד שעדיין יש שאריות הריון בחלל הרחם, ההמלצה היא להוציא. העדיפות היא בהיסטרוסקופיה, שבמהלכה ניתן לראות מה קורה בחלל הרחם, ולהוציא תחת הסתכלות ולא בגרידה רגילה.
בברכה,
ד"ר אבישלום שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לקויה של הרופא
זרובבל13/01/2010מצטער אבל התשובה של הרופא לוקה בחסר רב ולא מבוססת מבחינה מקצועית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז למה אתה לא כותב מה התשובה הנכונה
דניאל04/02/2010המטרה היא לענות/לעזור לחולים , לא רק להתנגח עם רופאים אחרים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נכונה
ד``ר יובל קאופמן06/02/2010שלום זהבה,
מאז המייל הראשוני שכתבת עבר להערכתי כחודש. המלצתי היא בשלב זה לחזור על האולטראסאונד ולראות הן אם יש עדיין חשד לשארית שליה וכן אם הציסטה ישנה. ישנם לפעמים קרישי דם שיכולים להראות כשארית ואשר נפלטים לבד בהמשך. כמו כן, ישנן ציסטות שחלתיות פיזיולוגיות שאמורות לחלוף ספונטנית. במידה והממצאים ישנם אני מציע שתפרטי במדויק (מילה במילה) מה היתה התשובה ואני אנסה להנחות אותך לגבי המשך בירור/טיפול
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרים ציסטיים מופרדים
אני 206/01/2010תודה על תגובתך המהירה. שאלה נוספת לי אליך. לפני כחודש נאלצתי לעבור הפסקת הריון תאומים זהים עם שלייה אחת עקב TTTS בשבוע 17. העוברים נפלטו רגיל (לאחר מתן זירוז בן 13 שעות), אולם השילייה לא יצאה באופן ספונטני ונאלצו לבצע בי BOOM CURRETAGE, תחת הרדמת אפידורל בלבד.
מאז, ובמהלך החודש האחרון, היה לי דימום דמי אדום מועט מאוד שהחלף כעבור שבוע להפרשות חומות בהירות. איני סובלת מכאבים כלשהם, לא היה לי חום, וכעבור שבוע מיום הפסקת ההריון, חזרתי לתפקוד מלא (למעט קיום יחסי מין).
היום, 5.1, אבחנה באולטרה סאונד שארית שליה בחלל, וגם: ברקמת השחלה השמאלית
( 43 על 56 ע ל 50 מ"מ, נפח: 63.01 סמ"ק) מספר החזרים ציסטיים מופרדים על המחיצות שחלק מהן עבות וחלק דקות יותר, וכן מוקדים אקוגנים על גבי המחיצות בגודל כולל של 38-26-45 מ"מ. בהיקף הממצא הודגמה זרימה של 0.59 - RI.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחזרים ציסטיים מופרדים
ד``ר יובל קאופמן09/01/2010שלום "אני",
לגבי הממצאים השחתיים באולטראסאונד - אמנם יש תיאור די מפורט של השחלה אבל חסרה בתשובה ההתרשמות של המבצע באשר לאופי של הציסטה. כלומר, לאיזה סוג של ציסטה זה יכול להתאים. חשוב ללכת לרופא הנשים המטפל ולשאול באיזה סוג ציסטה מדובר ומה רמת הסיכון שלה. ציסטות במהלך הריון הן לא בלתי שכיחות. רוב הציסטות הן שפירות. חלקן דורשות הוצאה בניתוח בשביל להיות בטוחים באשר לאבחנה. את כל זה את צריכה לדיין עם הרופא המטפל שלך.
בברכה,
ד"ר קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)