שאריות שליה וציסטה בשחלה...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאריות שליה וציסטה בשחלה...
    אני
    05/01/2010

לפני כחודש נאלצתי לעבור הפסקת הריון תאומים זהים עם שלייה אחת עקב TTTS בשבוע 17. העוברים נפלטו רגיל (לאחר מתן זירוז בן 13 שעות), אולם השילייה לא יצאה באופן ספונטני ונאלצו לבצע בי BOOM CURRETAGE, תחת הרדמת אפידורל בלבד.

מאז, ובמהלך החודש האחרון, היה לי דימום דמי אדום מועט מאוד שהחלף כעבור שבוע להפרשות חומות בהירות. איני סובלת מכאבים כלשהם, לא היה לי חום, וכעבור שבוע מיום הפסקת ההריון, חזרתי לתפקוד מלא (למעט קיום יחסי מין).

היום, 5.1, אבחנה באולטרה סאונד שארית שליה בחלל, וגם: ברקמת השחלה השמאלית

( 43 על 56 ע ל 50 מ"מ, נפח: 63.01 סמ"ק) מספר החזרים ציסטיים מופרדים על המחיצות שחלק מהן עבות וחלק דקות יותר, וכן מוקדים אקוגנים על גבי המחיצות בגודל כולל של 38-26-45 מ"מ. בהיקף הממצא הודגמה זרימה של 0.59 - RI.

אשמח להבין מה זה אומר והאם זה עלול לפגע בסיכויי להכנס להריון בקרוב
    תודות רבות
    אני...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאריות שליה וציסטה בשחלה...

ד''ר אבישלום שרון
    06/01/2010

שלום,
    במקרה של חשד שעדיין יש שאריות הריון בחלל הרחם, ההמלצה היא להוציא. העדיפות היא בהיסטרוסקופיה, שבמהלכה ניתן לראות מה קורה בחלל הרחם, ולהוציא תחת הסתכלות ולא בגרידה רגילה.
    בברכה,
    ד"ר אבישלום שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לקויה של הרופא

זרובבל
    13/01/2010

מצטער אבל התשובה של הרופא לוקה בחסר רב ולא מבוססת מבחינה מקצועית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למה אתה לא כותב מה התשובה הנכונה

דניאל
    04/02/2010

המטרה היא לענות/לעזור לחולים , לא רק להתנגח עם רופאים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה נכונה

ד``ר יובל קאופמן
    06/02/2010

שלום זהבה,
    מאז המייל הראשוני שכתבת עבר להערכתי כחודש. המלצתי היא בשלב זה לחזור על האולטראסאונד ולראות הן אם יש עדיין חשד לשארית שליה וכן אם הציסטה ישנה. ישנם לפעמים קרישי דם שיכולים להראות כשארית ואשר נפלטים לבד בהמשך. כמו כן, ישנן ציסטות שחלתיות פיזיולוגיות שאמורות לחלוף ספונטנית. במידה והממצאים ישנם אני מציע שתפרטי במדויק (מילה במילה) מה היתה התשובה ואני אנסה להנחות אותך לגבי המשך בירור/טיפול
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרים ציסטיים מופרדים

אני 2
    06/01/2010

תודה על תגובתך המהירה. שאלה נוספת לי אליך. לפני כחודש נאלצתי לעבור הפסקת הריון תאומים זהים עם שלייה אחת עקב TTTS בשבוע 17. העוברים נפלטו רגיל (לאחר מתן זירוז בן 13 שעות), אולם השילייה לא יצאה באופן ספונטני ונאלצו לבצע בי BOOM CURRETAGE, תחת הרדמת אפידורל בלבד.

מאז, ובמהלך החודש האחרון, היה לי דימום דמי אדום מועט מאוד שהחלף כעבור שבוע להפרשות חומות בהירות. איני סובלת מכאבים כלשהם, לא היה לי חום, וכעבור שבוע מיום הפסקת ההריון, חזרתי לתפקוד מלא (למעט קיום יחסי מין).

היום, 5.1, אבחנה באולטרה סאונד שארית שליה בחלל, וגם: ברקמת השחלה השמאלית

( 43 על 56 ע ל 50 מ"מ, נפח: 63.01 סמ"ק) מספר החזרים ציסטיים מופרדים על המחיצות שחלק מהן עבות וחלק דקות יותר, וכן מוקדים אקוגנים על גבי המחיצות בגודל כולל של 38-26-45 מ"מ. בהיקף הממצא הודגמה זרימה של 0.59 - RI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרים ציסטיים מופרדים

ד``ר יובל קאופמן
    09/01/2010

שלום "אני",
    לגבי הממצאים השחתיים באולטראסאונד - אמנם יש תיאור די מפורט של השחלה אבל חסרה בתשובה ההתרשמות של המבצע באשר לאופי של הציסטה. כלומר, לאיזה סוג של ציסטה זה יכול להתאים. חשוב ללכת לרופא הנשים המטפל ולשאול באיזה סוג ציסטה מדובר ומה רמת הסיכון שלה. ציסטות במהלך הריון הן לא בלתי שכיחות. רוב הציסטות הן שפירות. חלקן דורשות הוצאה בניתוח בשביל להיות בטוחים באשר לאבחנה. את כל זה את צריכה לדיין עם הרופא המטפל שלך.
    בברכה,
    ד"ר קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו