אנדומטריוזיס וקרישיות יתר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס וקרישיות יתר
    מעיין
    19/01/2010

שלום ד"ר קאופמן,

אני מאובחנת עם אנדומטריוזיס חמור (דרגה 4) לאחר שני ניתוחי לפרוסקופיה.
    כעת נמצאת בטיפולי פוריות (IVF).
    לאחרונה התגלה כי אני סובלת גם מקרישיות יתר (פקטורים 8,9,11 גבוהים).
    נאמר לי כי לא מומלץ כלל שאקח גלולות.

אומנם כרגע אני מנסה להרות אבל מה אח"כ האם לנשים במצבי קיים טיפול אחר לאנדומטריוזיס במקום גלולות??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס וקרישיות יתר

ד``ר יובל קאופמן
    19/01/2010

שלום מעיין,
    נכון הוא כי הקו הראשון בטיפול התרופתי באנדומטריוזיס הוא גלולות ואכן לנשים עם נטיה לקרישיות יתר לא מומלץ לקחת גלולות. ישנן אופציות תרופתיות אחרות:
    1. טיפול בתרופות הנקראות GNRH Agonists כמו הדקהפפטיל והלוקרין. אלה תרופות המדכאות את ההורמונים המופרשים מיותרת המוח ובכך מדכאים את ההורמונים מהשחלה. אי איתם בעיה אצל נשים עם קרישיות יתר. מאידך, ישנן תופעות לוואי הדומות לסימפטומים שמפתחות נשים בגיל האל-וסת (מנופאוזה) כגון גלי חום, שיונים במצב רוח, הפרעות שינה וירידה בצפיפות העצם. ניתן להקטין את התופעות על ידי מתן גלולות אבל שוב יש את הבעיה אצלך עם הקרישיות יתר.
    2. התקן תוך רחמי מסוג מירנה - זו טבעת שמכילה הורמון מסוג פרוגסטרון שמשוחרר בקצב איטי ומשפיע בעיקר מקומית ברחם ובאגן. הוא אמנם לא הומצא לטיפול באנדומטריוזיס אך במחקרים חדשים יחסית הוא נמצא יעיל גם במקרים אלו.
    את מוזמנת לפנות אלי למרפאה או למרכז שאני מנהל בכרמל לצורך שיחה יותר עמוקה.
    צריך לזכור גם שהריון נחשב מצב של "קרישיות יתר" ולכן עליך להתיעץ עם רופא הנשים שלך לגבי מצבך בהריון מבחינת מעקב, בירור ואולי אף טיפול.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו