ניתוח קיסרי + קשירת חצוצרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח קיסרי + קשירת חצוצרות
    לימור
    16/02/2010

אני בת 36 ולפני 10 ימים ילדתי את ילדי הרביעי בניתוח קיסרי, הרדמה מלאה, חירום (הייתי באשפוז כחודש עקב רעלת הריון). ביקשתי לבצע קשירת חצוצרות בעת הניתוח הקיסרי ורכן בוצע.
    התפרים כבר לא מפריעים לי וגם אין לי כאבים משמעותיים מהניתוח. מה שכן, אני מרגישה נפיחות פנימית בצד ימין לעומת צד שמאל שאין לי בו תחושה שונה מהרגיל. כמו כן, לעיתים אני מרגישה כאב פנימי בצד ימין דבר שמפריע לי ללכת או לשכב או לשבת (אבל לא כל הזמן).
    האם זה חלק מההחלמה שלאחר הניתוח או שזה מראה על בעיה כלשהי ?
    אודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התאוששות מניתוח קיסרי

ד``ר יובל קאופמן
    17/02/2010

שלום לימור,
    כאבים לאחר ניתוח קיסרי הם לא נדירים. קשה לקבוע איזה כאבים הם סבירים כחלק מתהליך ההחלמה ואיזה כאבים מעידים על בעיה. הכלל הוא שאמור להיות שיפור הדרגתי בכאבים עם חלוף הימים כבר בימים הראשונים שלאחר הניתוח. לפעמים, כמו אצלך, הכאב הוא לא סימטרי. לרוב הוא נובע מהרחם או מהצלקת הבטנית. את מציינת כי את מרגישה נפיחות, האם היא גם נראת לעין? האם יש שינוי של צבע העור באותו איזור? הנפיחות והכאב יכולים להיות כתוצאה משטף דם באיזור. עם זאת, מאוד יתכן והתופעות הינן בלתי מדאיגות אך ליתר בטחון את יכולה לפנות או לרופא הנשים שלך ובמידה וישנם החמרה בכאבים, חום או תופעות חריגות אחרות למיון נשים בבית חולים בו ילדת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו