דימומים מצוואר הרחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים מצוואר הרחם
    קרין
    18/02/2010

שלום רב שמי קרין ואני בת 27 ויש לי דימומים מצוואר הרחם מזה כחודש.
    האמת שזה עוד התחיל לי מחודש אוגוסט בתקופה שלקחתי גלולות פמינט ובהמלצת רופא הנשים שלי עברתי ליסמין בלי לעשות שבוע הפסקה לקחתי 11 יום גלולות יסמין ולאחר שקיימתי יחסי מין היה לי דימום הלכתי לרופא נשים והוא עשה לי בדיקת פאפס שיצאה תקינה ואמר לי לעשות הפסקה עם הגלולות ובאמת כאשר אחרי שקיבלתי וסת הדימום הפסיק לי.
    אך במהלך סיום חפיסה 2 ברצף של גלולות יסמין התחילו לי עוד פעם דימומים ושוב פעם הלכתי לרופא נשים אשר אמר לי לקחת 2 גלולות ביום בהפרש של 12 שעות וכך היה עד החפיסה ה-4 ברצף ואז חזרתי לרופא נשים שלי ונתן לי לקחת כדור פרוגינובה אחד ליום ביחד עם הגלולה.

היו ימים שלא היה לי בהם דימומים וימים שכן.

במהלך חודש ינואר קיימתי יחסי מין יש לציין שהחלפתי לגלולות אורתוציקלן ולאחר קיום היחסי מין הופיע לי דימום והלכתי כעבור כמה ימים לרופא נשים ואמר שיש לי אקטרופיון ויש לצרוב אותו.
    המשכתי לקחת את הגלולות כרגיל והפסקי לי הדימום
    אך ביום ראשון הזה שוב פעם התחיל לי דימום,ביום שלישי בערב לקחתי כדור פרוגינובה וגם אתמול בבוקר והיום בבוקר והדימום מפסיק לשעות הבוקר-אחה"צ אך מהערב ישנו שוב פעם דימום.

ביום שלישי הבא אמורה לעבור בדיקת קולופוסקופיה+ביופסיות+צריבה של צוורא הרחם וכל זאת בהרדמה כללית.

היום הייתי אצל הרופאת משפחה שלי, אשר נתנה לי הפנייה למיון.

ברצוני לדעת האם כדאי לי ללכת למיון,האם באמת יוכלו לעזור לי שם או שמא יש לחכות עד ליום שלישי הבא?

יש לציין שעשיתי חיסון גרדסיל!

מפחדת שמא יש לי סרטןם בצוואר הרחם וזאת הסיבה האמיתית לדימומים.

בתודה רבה ואשמח לתשובה במהרה,קרין!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימומים מצוואר הרחם

הוספת תגובה

• דימומים מצוואר הרחם

ד``ר יובל קאופמן
    21/02/2010

שלום קרין,
    אני שמח לשמוע שאת מתוכננת לביצוע קולפוסקופיה וביופסיות מצוואר הרחם. זה הדבר הנכון לעשות. לגבי סיבה לדאגה - כמעט בטוח שמדובר בממצאים שפירים אבל חשוב להשלים את הבדיקה כדי להיות בטוחים. באשר לחיסון GARDASIL - כמעט 100% ממקרי סרטן צוואר הרחם נובעים מוירוס ה-HPV. החיסון יעיל כנגד שני הזנים העיקריים של הוירוס ובכך מקבלים כיסוי של 70% מניעה של הסרטן. לכן חייבים להמשיך מעקב PAP אצל רופא הנשים גם אצל מחוסנות. אצלך בינתיים מדובר באקטרופיון שזה בסה"כ ממצא של התבלטות פנים צוואר הרחם כלפי חוץ כך שקרוב לוודאי שאין קשר לוירוס.
    מקוה שהרגעתי אותך.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו