מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציסטה בחצוצרה (?) בשחלה (?)- דחוףמירב15/10/2007
שלום רב,
הסיפור שלי קצת מורכב וארוך. בת 37.6 נשואה + 3. לפני שנה עברתי ניתוח להוצאת רחם עקב היפרפלזיה וכשלון טיפולי בדימומים. רקע מיילדותי: 4 לידות (מתוכן 3 ניתוחים קיסריים). לפני כחודש, עקב כאבי בטן, פניתי לרופא המטפל, ובבדיקת US נצפתה ציסטה בשחלה שמאלית בגודל 6 ס"מ. ב- 2/10 עברתי ניקור של הציסטה בבי"ח כרמל, מאחר והציסטה גרמה לי לכאבים. מאז אותו הליך לא חל שיפור משמעותי, והכאבים אף התחזקו. ב- 10/10 אושפזתי במח' נשים בגלל כאבי הבטן, והיה חשד ל- PID. שוחררתי עם טיפול אנטיביוטי (ציפרוגיס ודאלאסין).
היום באתי לרופא המטפל לביקורת, וב- US נצפתה שוב אותה ציסטה בצד שמאל, באותו גודל כמו בפעם הראשונה. לדברי הרופא, זה נראה כמו חצוצרה מעובה מלאה בנוזל, עם 3 מחיצות, והיא צמודה לשחלה השמאלית (סקטוסלפינגס). אציין כי בדיקת CA125 היתה תקינה.
יש לי כל הזמן כאבי בטן, והוסבר לי שיתכן וזה מההידבקויות בבטן, ובנוסף הציסטה. מבחינת טיפול - אין הרבה מה לעשות, מלבד מעקב, ולקבל את המצב כמו שהוא, כי ניתוח נוסף יכול להיות בר-סיכון עבורי.
שאלותיי:
1. האם ציסטה בגודל שכזה גורמת לכאבים ?
2. אם החצוצרה מעובה ומלאה בנוזל - האם היא יכולה לגדול עוד ? זה יכול ליצור בעייה בעתיד?
(כמו, להתפוצץ, או ללחוץ על איבר סמוך).
3. האם עלי להתמודד עם הכאבים ולסבול כל הזמן, ולהסתמך על משככי כאבים ?
4. מה זה אומר - "ציסטה עם 3 מחיצות" ? האם מדובר בממצא ציסטי שחלתי או רק בחצוצרה ?
אודה לך על תשובות לשאלותיי בהקדם.
בתודה מראש,
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה
ד''ר אבישלום שרון15/10/2007שלום ליאת,
הממצאים שתיארת יכולים לנבוע מההידבקויות, לא מדובר כעת בדלקת, והמשך הכאבים מעלה אפשרות של "תסביב", כלומר סיבוב של השחלה והחצוצרה סביב עצמן. מדובר בכאבים ממושכים, ולדעתי, למרות הניתוחים שעברת, יש מקום לבצע לפרוסקופיה ולראות מה קורה על מנת לפטור אותך מהכאבים. גם אם מדובר בדלקת, הגישה בשלב הזה היא בלפרוסקופיה.
בברכה, ד"ר שרון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה- המשך
מירב16/10/2007לד"ר אבישלום שרון,
תודה על תשובתך המהירה.
בהמשך לתשובתך אלי - יש עוד מס' דברים שרציתי לשאול.
* העלית נושא של "תסביב".
כיצד אפשר לדעת אם יש מצב כזה ? האם ב- US ניתן לראות "תסביב" של שחלה או חצוצרה ? האם זה יכול לגרום להתפוצצות הציסטה בהמשך ?
* ציינת לפרוסקופיה. האם לאחר כל הניתוחים שעברתי, לפרוסקופיה לא תהיה מסוכנת מדי עבורי ? כמו שכתבתי לך בהודעה הראשונה, הרופא המטפל נמנע בשלב זה מגישה ניתוחית, ואמר שרק במקרה קיצוני הוא ישקול התערבות כירורגית.
* מהם הסימנים העיקריים לתסביב (חוץ מכאבי בטן) ?
זה סבל בל-יתואר הכאבים הללו, וזה פוגע לי באיכות החיים. מצד אחד, אני שוקלת ניתוח; ברם מצד שני אני מפחדת שניתוח נוסף עלול להזיק יותר מאשר להועיל. אני אובדת עצות. מה היית מייעץ לי בשלב זה לעשות ? להמתין עוד פרק זמן או לדרוש מהרופא שישקול בכל זאת אפשרות לנתח ?
אודה לך מאד על התייחסות לכל שאלותי בהקדם. אנא עזרתך.
שוב - תודה, ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה
ד''ר אבישלום שרון16/10/2007שלום,
תסביב מאובחן באיחוד של התלונות שלך, הבדיקה הגינקולוגית וממצאים בא"ס. א"ס לבדו לא מאבחן תסביב.
לגבי הלפרוסקופיה- מספר הנשים שפונות ללפרוסקופיה כאשר יש להם ניתוחי בטן בעבר הולך ועולה מידי שנה, ובחלקו קשור לעליה הגדולה בשכיחות של הניתוחים הקיסריים. אנו ככירורגים, לא מפסיקים לנתח בלפרוסקופיה, ולא מפלים נשים אלו, אבל נוקטים בטכניקות לפרוסקופיות שונות מהרגיל על מנת לשמור על הבטיחות בלפרוסקופיה. מיומנות ונסיון המנתח- חשובים.
אם כאבי הבטן שלך בלתי נסבלים- ממליץ על לפרוסקופיה.
בברכה, ד"ר שרון. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)