חשד לאנדומיטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשד לאנדומיטריוזיס
    הילה
    14/03/2010

שלום, אני בת 31. ניסיתי להיכנס להריון במשך שנה ללא הצלחה. לאחר שנה אובחנה אצלי דלקת באגן שבעקבותה נפגעו לי החצוצרות. עשיתי טיפול IUI אחד ו IVF אחד שלא הצליחו. לפני שני וחצי כשהפסקתי גלולות, התחילו לי כאבי אגן חזקים בזמן הביוץ והרגשה של שריר תפוס בצד ימין של האגן. במקרים של כאב חמור לאחר הביוץ, הכאב נמשך מספר שבועות ונעלם בהדרגה. במספר מקרים כאלה נמצאה ציסטה רגילה שהתפוצצה ונוזלים באגן. לפעמים הכאב החמיר במחזור. לפני 9 חודשים, הכאב בצד ימין של האגן נשאר פחות או יותר קבוע, בחודשיים האחרונים השתפר והשבוע החמיר. בנוסף לפני 9 חודישם הופיע כאב קבוע מתחת לצלעות בצד ימין מעל גובה האגן. בדר"כ סביל וכואב יותר בנשימות עמוקות (תוצאות קולונוסקופיה תקינות). בדר"כ יש לי דימומים כשבוע לאחר הביוץ וקשה לי להבחין מתי התחיל המחזור. המחזור לא היה ממש סדיר - בין 30 ל 42 יום. התחלתי השבוע התחלתי לקחת פרוגינובה לעיבוי רירית הרחם לקראת טיפול IVF נוסף (3 כדורים ביום).
    1. במידה ויש לי אנדו', האם יתכן שפרוגינובה יחמיר את הכאבים?
    2. האם הכאב הגבוה יותר מתחת לצלעות גם יכול לנבוע מאנדו' למרות שזה לא באגן? (אולי קשור לכאב באגן? אם כי בחודשיים האחרונים לא היה לי כאב באגן אבל כן הרגשתי את הכיווץ בחלק העליון)
    3. האם כדאי להמשיך בירור גסטרו? או לעשות בירור אנדו'? או לשלב? לחכות אחרי טיפול נוסף של IVF? בכל מקרה, אני לא מעוניינת לעשות לפרוסקופיה אבחנתית בשלב זה.
    המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשד לאנדומיטריוזיס

הוספת תגובה

• חשד לאנדומטריוזיס

ד''ר ירון חמני
    14/03/2010

שלום הילה

המקרה שלך בהחלט נשמע מורכב ודורש בירור מעמיק על מנת לפרק את הבעיה לגורמים. תיארת מספר אפשרויות שצריכות להיבחן על מנתללמוד מהן הסיבות לכאבים מהם את סובלת ולהזדקקות שלך לטיפולי פוריות.
    אנסה להתמקד בשאלות ששאלת:
    1. לא סביר שהטיפול בפרוגינובה יגרום להחמרה של כאבים או אדומטריוזיס(אם קיים).

2. ישנם בהחלט מצבים, יחסית נדירים, של אנדומטריוזיס מתחת לקשת הצלעות על פני הסרעפת. במקרים אלו יש כאב בבית החזה באופן הדומה לכאבים שאת מתארת. כמו כן ישנם מצבים שבהם ישנה הקרנה של כאבי בטן אל בית החזה.

3. מכיוון שאת כואבת ונמצאת במהלך טיפולי פוריות נראה לי שעלייך להתקדם לקראת אבחנה. כדאי שתבצעי בירור משולב גם אצל גסטרואנטרולוג על מנת לשלול בעיה במעיים כסיבה לכאבי הבטן. אין טעם לבצע את הבדיקות בטור אלא במקביל. כדאי לפנות לרופא מומחה לאנדומטריוזיס על מנת לברר היטב על פי הסיפור ועל פי ממצאי הבדיקה וההדמייה מהי הסבירות שאכן את סובלת מאנדומטריוזיס. לפי התוצאות צריך יהיה לדיין איתך האם יש מקום לבצע לפרוסקופיה ואם כן, מהי מידת נחיצותה. כדאי שתחליטי לגבי רצונך בניתוח לאחר שתקבלי את מלוא האינפורמציה.

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו