מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חג שמח, שאלה בבקשהבת 4031/03/2010
בבדיקה גניקולוגית נמצא פוליפ קטן בצואר הרחם. הרופאה המליצה להורידו. יש לי תור לניתוח בעוד שבועיים. [EXCISION OF POLYP OF ENDOMETRIUM]
האם תוכלו בבקשה ליידע אותי על התהליך? [ כמה זמן הניתוח, ההרדמה, האם תמיד חייבים להוציא את הפוליפ]
תודה רבה,
קצת מפחדת... :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חג שמח
ד''ר ירון חמני31/03/2010שלום
פוליפים הם מבנים ברירית הרחם או רירית תעלת הצוואר הנגרמים מגדילת יתר של הרירית. הם מעין "לשונות" המתבלטות מהרירית. הפוליפים שכיחים מאד. שכיחותם מוערכת בכ-10% בקרב הנשים בגיל הפוריות. הפוליפים בדרך כלל גורמים לדימום ובמקרה כזה כדאי להוציאם. הניתוח מבוצע בהיסטרוסקופיה. זהו ניתוח פשוט שבו מוכנסת מצלמה לחלל הרחם ואז ניתן לראות את הפוליפ ולכרות אותו. הפעולה פשוטה, גורמת לכאבים קלים בלבד ולא מצריכה, בדרך כלל, אישפוז בבית החולים. משך הפעולה תלוי במספר גורמים כגון גודל הפוליפ, גיל האשה ועוד. בדרך כלל מדובר בפעולה שאורכת כ-15-30 דקות. היסטרוסקופיה ניתן לבצע תחת הרדמה כללית, הרדמה איזורית (הרדמה ספינלית או אפידורלית) ואפילו ניתן במצבים מסויימים לבצע בהרדמה מקומית.
במקרים שבהם הפוליפ אינו גורם לדימום יש אכן מחלוקת אם הכרחי להוציאו. ההחלטה כפופה להרבה שיקולים כגון :גודל הפוליפ, מראהו, גיל האשה, טיפולים תרופתיים גורמי סיכון שונים ועוד.
בשורה התחתונה מדובר בניתוח פשוט שכרוך בסיכונים מינימליים ואני מאחל לך הצלחה ובעיקר שתעברי אותו בקלות וללא חששות גדולים.
מקווה שעזרתי, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על ההסבר
בת 4001/04/2010אין לי דימום והמחזור שלי תקין לחלוטין, הרופאה לא ציינה מה הגודל של הפוליפ רק אמרה שהוא קטן
ושכדאי להוציאו והמליצה על הרדמה מלאה. [הפוליפ התגלה בבדיקה רגילה לא בגלל סיבה מסויימת].
אני בת 40 ואנמית [ פריטין נמוך מאוד בין 4 ל- 6] ויש לי חוסר בויטמין B-12 [ הגוף לא מייצר את הגורם האינטרינזי-אני מקווה שכתבתי נכון]- חוץ מזה אני בריאה לחלוטין ברוך השם.
האם היית ממליץ להוציא את הפוליפ?
שוב תודה מכל הלב,
כבר לא מודאגת כל כך :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדר' ירון חמני,
בת 4001/04/2010אני חושבת שהמילה שחיפשתי היא אינטרסנטי. הגוף לא מייצר את הגורם האינטרסנטי.
לגבי הצורה של הפוליפ- מתוך ההפניה של הרופאה "מתוך הצואר POLYP פוליפ על גבעול הנמשך לרחם"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפוליפ המשך
ד''ר ירון חמני03/04/2010שלום
אני מצטער אך פספסתי את שאלת ההמשך שלך.
לפי התיאור של פוליפ שנמשך מהרחם אל מעבר לצוואר מדובר בפוליפ ארוך שכדאי להוציאו. גם העובדה שהפריטין שלך נמוך מעלה את החשש שיש לך דימום מעבר לרגיל בוסת. לכן כדאי תשעברי את הניתוח ההיסטרוסקופי ואני שמח שאת כבר פחות מודאגת.
שיהיה בהצלחה, דר ' ירון חמני
נ.ב. ככל הנראה חסר לך הפקטור האינטרינזי שאחראי לספיגת B12 אבל זו נקודה שלא קשורה לבעיה שהצגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה על ההסבר והסבלנות :-)
בת 4006/04/2010יש קסם בגישה שלך שגורם להירגע....
אכן כדאי לעבור את התהליך ולו רק כדי לדעת סוף סוף למה אני אנמית כל כך הרבה שנים.
תודה ונשמע בשורות טובות
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)