ניתוח לפרוסקופי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לפרוסקופי
    אלה
    01/04/2010

שלום רב.

אני בת 39. לפני כמה חודשים נתגלו אצלי 2 ממצאים ציסטיים בחצוצרות: אחד בגודל 7*4 ס"מ בצד הימני והשני 4*3 ס"מ בצד השמאלי. הציסטות אינן מורגשות כלל אך בשל גודלן המליצו לי על כריתתן בניתוח לפרוסקופי בב"ח כרמל. יש לי מספר שאלות לגבי לפרוסקופיה.
    1. מהוא האורך המשוער של הניתוח במקרה שלי?
    2. האם בתום הניתוח משחררים (שואבים) CO2 מחלל הבטן או שהגז נשאר בפנים ונספג באופן טבעי?
    3. האם אחרי הניתוח נשארים סימני מתיחה על הבטן?
    4. ראיתי באינטרנט כתבה מלפני כשנה על הניתוח הלפרוסקופי הראשון בישראל שבו ציסטות שחלתיות הוצאו דרך נקב אחד בלבד (המרכז הרפואי וולפסון). האם מאז נעשו בישראל עוד ניתוחים בשיטה הזאת?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לפרוסקופי

הוספת תגובה

• ניתוח לפרוסקופי

ד``ר יובל קאופמן
    02/04/2010

שלום אלה,

ראשית, אני מכרמל. אוכל לענות לך באופן ספציפי יותר אם אקבל אינפורמציה מלאה על המקרה שלך. לגבי שאלותיך:
    כשמדובר בציסטות לרוב הכוונה היא לשחלות ולא לחצוצרות. יתכן מצב של נוזל בחצוצרות אבל אז זה נקרא הידרוסלפינקס ולא ציסטה. בהנחה כי מדובר בציסטות שחלתיות:
    1. משך הניתוח משתנה. הוא נקבע על ידי סוג הציסטה, ניתוחים קודמים וממצאים נלווים נוספים שיכולים להופיע עם הציסטה כגון הדבקויות של איברי הבטן אחד לשני. לכן, קשה לקבוע זאת מראש. צריך לקחת בחשבון טווח של 1-2 שעות. בכל מקרה, לא צריכה להיות לזה חשיבות מבחינתך כי את בכל מקרה מורדמת.
    2. לגבי גז ה-CO2. בסוף הניתוח אנחנו מוציאים כמה שיותר מהגז והמעט שנשאר נספג באופן למערכת הדם ומתפנה כך מהגוף.
    3. אחרי הניתוח לא ישארו סימני מתיחה של הבטן.
    4. לגבי ניתוחים דרך נקב אחד בלבד. מדובר בשיטה חדשה יחסית ושנויה במחלוקת. יש הרבה ויכוחים בנושא בכנסים בינלאומים. הטענה היא שלא כל טכנולוגיה חדשה היא בהכרח טובה וזה שאפשר לעשות ניתוח דרך חור אחד לא אומר בהכרח שזה יותר טוב. הסיבות לכך הן קודם כל כי מבחינה טכנית, הגישה היא הרבה פחות נוחה כשעובדים דרך חור אחד. המכשירים הלפרוסקופים מאוד צפופים בחלקם החיצוני כך שטווח התנועה נפגע. קשה יותר לעשות תנועות עדינות ומדויקות. כך, לדוגמא, כשאתה מנסה להוציא ציסטה מהשחלה את עלול לגרום ליותר נזק לשחלה מאשר בניתוח רגיל. בנוסף, החור היחיד שמבוצע באיזור הטבור הוא בקוטר של כ-2-2.5 ס"מ. זאת לעומת חורים רגילים של לפרוסקופיה שנעים בין 5-12 מ"מ. אז גם אם עושים 3-4 חורים קטנים זה לא בהכרח יוצר שטח כניסה מצטבר יותר גדול. לחור גדול יש יותר סיכון של בקע בהמשך, גם אם הוא נסגר בצורה נכונה.
    מהסיבות הנ"ל השיטה הזאת לא נכנסה לשימוש רוטיני ברוב המחלקות הגניקולוגיות בארץ ובעולם. אצלנו בכרמל אנחנו לא מעוניינים להשתמש בשיטה.
    מקווה שעניתי לך על כל השאלות. בהצלחה בניתוח. אם יהיו לך שאלות נוספות תשאלי אותו ביום הניתוח או לפני כן.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר קאופמן!

אלה
    02/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו