דימומים חזקים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים חזקים
    דניאלה
    06/04/2010

אני בת 38 עם היסטוריה של שני ניתוחים לפרסקופיים להוצאת ציסטות דמיות מהשחלות אובחנתי כחולה באנדומטריוזיס ולכן שתי ההריונות שלי כתוצאה מ-IVF. אובחנתי לפני כ-5 חודשים שוב עם ציסטה דמית בצד שמאל (כרגע 12 ס"מ) אני לוקחת גלולות יסמין ברצף, כבר חודש שיש לי דימום מועט מדי יום ומיום חמישי עד יום ראשון התחילו לי דימומים חזקים עם קרישי דם גדולים כל כמה שעות. הדימום התמעט עד היום ושוב התחיל עם קריש דם גדול. יש לציין שהדימום כמעט ולא מלווה בכאבים ובאזור הציסטה להבדיל מהפעמים הקודמות לא כואב לי כלל. האם יש פה מקום לדאגה או שזה כתוצאה מלקיחת גלולות לזמן ממושך?

בתודה מראש,
    דניאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימומים חזקים

הוספת תגובה

• דימומים חזקים

ד``ר יובל קאופמן
    08/04/2010

שלום דניאלה,
    חסרים לי מעט נתונים כדי לתת תשובה מושכלת. חשוב לדעת מה בדיוק עשו במהלך הלפרוסקופיות ומתי עברת אותם. אני מבין שלא רצו לבצע ניתוח שלישי למרות הציסטה הגדולה שיש לך ולכן המליצו על נטילת יסמין ברצף.
    הדימום שאת מתארת מופיע לפעמים בנטילת גלולות ברצף. במקרה כזה מומלץ לעשות הפסקה של שבוע ולאחריו לחדש טיפול. במקרה של חזרה של הדימום לאחר חידוש הטיפול ניתן לקחת שתי גלולות ביום למשך מספר ימים עד לרגיעה בדימום.
    כאמור, ציסטה של 12 ס"מ נחשבת גדולה ויכולה לגרוםפ לסימפטומים כמו כאבים. בדרך כלל מוציאים ציסטה כזאת. אני מבין שאצלך נמנעו מכך בגלל הניתוחים הקודמים. האם זו הסיבה או שיש סיבה אחרת?
    בברכה,
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו