מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דימומים חזקיםדניאלה06/04/2010
אני בת 38 עם היסטוריה של שני ניתוחים לפרסקופיים להוצאת ציסטות דמיות מהשחלות אובחנתי כחולה באנדומטריוזיס ולכן שתי ההריונות שלי כתוצאה מ-IVF. אובחנתי לפני כ-5 חודשים שוב עם ציסטה דמית בצד שמאל (כרגע 12 ס"מ) אני לוקחת גלולות יסמין ברצף, כבר חודש שיש לי דימום מועט מדי יום ומיום חמישי עד יום ראשון התחילו לי דימומים חזקים עם קרישי דם גדולים כל כמה שעות. הדימום התמעט עד היום ושוב התחיל עם קריש דם גדול. יש לציין שהדימום כמעט ולא מלווה בכאבים ובאזור הציסטה להבדיל מהפעמים הקודמות לא כואב לי כלל. האם יש פה מקום לדאגה או שזה כתוצאה מלקיחת גלולות לזמן ממושך?
בתודה מראש,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים חזקים
ד``ר יובל קאופמן08/04/2010שלום דניאלה,
חסרים לי מעט נתונים כדי לתת תשובה מושכלת. חשוב לדעת מה בדיוק עשו במהלך הלפרוסקופיות ומתי עברת אותם. אני מבין שלא רצו לבצע ניתוח שלישי למרות הציסטה הגדולה שיש לך ולכן המליצו על נטילת יסמין ברצף.
הדימום שאת מתארת מופיע לפעמים בנטילת גלולות ברצף. במקרה כזה מומלץ לעשות הפסקה של שבוע ולאחריו לחדש טיפול. במקרה של חזרה של הדימום לאחר חידוש הטיפול ניתן לקחת שתי גלולות ביום למשך מספר ימים עד לרגיעה בדימום.
כאמור, ציסטה של 12 ס"מ נחשבת גדולה ויכולה לגרוםפ לסימפטומים כמו כאבים. בדרך כלל מוציאים ציסטה כזאת. אני מבין שאצלך נמנעו מכך בגלל הניתוחים הקודמים. האם זו הסיבה או שיש סיבה אחרת?
בברכה,
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

