אמצעי מניעה לאחר גיל 40

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמצעי מניעה לאחר גיל 40
    שוש
    10/04/2010

אני בת 45 אמא ל-4 ילדים . אני לא מעוניינת בילדים נוספים . במשך כ-9 שנים רצופות השתמשתי בגלולות ,לאחרונה התקנתי את ההתקן התוך רחמי " החדש " שגרם לי לפצעי אקנה רבים ולהכתמות לעיתים קרובות ולכן החלטתי להוציא אותו בקרוב. (ההתקן הישן גרם לי לדימום חזק מאוד ).
    עכשיו אני שוקלת לעשות ניתוח לקשירת החצוצרות שזה למעשה צריבה שלהן . שמעתי שיש אפשרות נוספת וזאת ע"י החדרת סליל לחצוצרה . רציתי לשמוע את דעתך בעד ו/או נגד כל שיטה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמצעי מניעה לאחר גיל 40

הוספת תגובה

• אמצעי מניעה לאחר גיל 40

ד''ר ירון חמני
    11/04/2010

שלום שוש

קשירת חצוצרות היא בהחלט אופציה סבירה במקרה שתיארת אבל אפשרות אחרת היא לחזור לשימוש בגלולות בהנחה שאין הוריות נגד לכך (כגון עישון, מיגרנה מורכבת וכולי). שימוש בגלולות במשך 9 שנים לכשעצמו אינו מהווה סיבה לא להמשיך ולהשתמש בגלולות.

אכן קיימות שתי שיטות לקשירת חצוצרות. הראשונה בלפרוסקופיה שהיא ניתוח דרך פתחים קטנים בדופן הבטן. מכניסים מצלמה דרך הטבור ומכשיר נוסף בבטן תחתונה וצורבים/כורתים מקטע של חצוצרה. היתרונות של שיטה זו הם: 1. שיטה מוכרת מזה שנים רבות. 2. קלה מאד לביצוע ודורשת מיומנות לפרוסקופית בסיסית. 3. מיד לאחר הניתוח ניתן לקיים יחסי מין בביטחה ואין צורך באמצעים נוספים.
    החיסרון: ניתוח בטני עם סיבוכים פוטנציאלים של פגיעה בכלי דם או בדופן הבטן. מדובר בשיעור סיבוכים נמוך מאד במיוחד אצל נשים שלא נותחו ניתוחים בטניים בעבר.

השיטה החדשנית יותר היא באמצעות סלילי Essure. הניתוח מבוצע בהיסטרוסקופיה דרך הנרתיק וצוואר הרחם ולא דרך דופן הבטן. מוחדר סליל פוליאתילן לכל חצוצרה בנפרד. הסליל גורם לתגובה צלקתית בחצוצרה בתוך 3 חודשים ואז החצוצרות נחסמות.
    יתרונות השיטה: 1. לא ניתוח בטני. 2. ניתן לבצע במרפאה ללא הרדמה. 3. אין צלקות 4. אין צורך באישפוז. 5. שיטה טובה לנשים שסובלות מהדבקויות בחלל הבטן
    חסרונות: 1. שיטה חדשה שדורשת מיומנות של המבצע. 2. יש להמתין כ-3 חודשים עד להשגת האפקט החסימתי ורק אז אפשר להפסיק שימוש באמצעי מניעה אחר. 3. יש לבצע צילום בטן או US תלת מימד על מנת לוודא שהסליל מוצב במקומו. 4. מחיר - מדובר בשיטה יקרה. עלות שני הסלילים היא כ-1000 Euro ועל זה יש להוסיף שכר המבצע ובית החולים.

שתי השיטות יעילות ובטוחות ולכן קבילות. כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל לגבי עדיפות של אחת השיטות במקרה הספציפי שלך.

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו