ניתוח לכריתת רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לכריתת רחם
    צביה
    24/10/2007

אני עומדת לפני ניתוח לכריתת רחם. יש כל מיני אופציות או רק שיטה אחת? איך אני יכולה להתכונן לניתוח? כמה זמן יקח לי להבריא ממנו?
    צריכה להיות לי פגישה עם הרופא לפני הניתוח, אבל אני מאוד מודאגת וחוששת ואודה לך מאוד אם תוכל לתת לי מענה לפני כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח לכריתת רחם

הוספת תגובה

• ניתוח לכריתת רחם

ד''ר אבישלום שרון
    24/10/2007

שלום,
    התשובה המלאה מאד ארוכה. לא אפשרי בפורום. בכל זאת: בוודאי שינן מספר שיטות. תלוי מה האינדיקציה לניתוח, הגיל שלך, רקע משפחתי ועוד. ניתן לבצע כריתת רחם שלמה, כריתת רחם תת שלמה, כריתת השחלות או לא. אפשר לביצוע בפתיחת בטן רגילה, אם כי כיום אנחנו מבצעים את הניתוח בלפרוסקופיה, ללא פתיחת הבטן. יש סידרה של יתרונות. יש להכיר גם את הסיכונים והסיבוכים האפשריים בכל שיטה. החלמה מלפרוסקופיה היא שבוע ומניתוח רגיל כחודש.
    אני נוהג לבצע את הניתוח בלפרוסקופיה (גם רחמים גדולים), כאשר משתדל להימנע מכריתת צוואר הרחם (אם PAP תקין) ומהשחלות במידה שאין הנחייה לכך. ביום הניתוח האשה כבר יורדת מהמיטה ולמחרת משתחררת לביתה.
    שיהיה בהצלחה, ד"ר שרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו