מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזרעה-התייעצותגלי18/05/2010
שלום,
אני מנסה להכנס להריון מזה כשנה והרופא שלי המליץ לי לעשות הזרעה. עשיתי בדיקות הורמונאליות וצילום רחם שיצאו תקינים וגם ספירת הזרע של בעלי יצאה תקינה. יש לי אנדומטריוזיס ולכן הרופא שלי המליץ לעשות הזרעה ללא כל טיפול הורמונאלי. קראתי באינטרנט שמקובל לעשות הזרעה עם תמיכה הורמונאלית, האם גם אתה היית ממליץ לא לשלב תמיכה של כדורים?
בנוסף, יש לי הפרשות חומות במהלך כמעט כל החודש, האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה
ד''ר ירון חמני22/05/2010הי
נראה לי שענינו על השאלה הזו למטה.
הפרשות חומות עלולות להיות קשורות לאנדומטריוזיס במידה ויש אדנומיוזיס. אדנומיוזיס הוא מצב בו ישנה רירית רחם בתוך שריר הרחם.
לגבי תמיכה במהלך טיפולי פוריות: יתכן שהרופא מבצע הזרעות ללא טיפול הורמונלי עד שישלים את הבירור אצלך כולל גורם מכני, בדיקת זרע, ביוץ וכולי.
לאחר השלמת הבירור, מקובל לטפל באנדומטריוזיס ותת פוריות בזריקות הורומונים והזרעה בשלב ראשון. ברור שצריך להכיר את כל הפרטים הרפואיים שלך לפני חוות דעת ספציפית
בהצלחה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבמשך שאלה
גלי22/05/2010תודה,אך זה עדיין לא עונה על שאלתי. כפי שציינתי- הרופא השלים את כל הבדיקות- צילום הרחם, הבידקות ההורמונאליות ובדיקות הזרע של בעלי יצאו תקינים. הרופא שלי אמר שמאחר ויש לי אנדומטריוזיס כל תוסף הורמונאלי יגרום לגדילתו לכן למרות שיש לי הפרשות חומות יש לבצע הזרעה ללא כל תוספת של כדורים. שאלתי היא האם זו גישה רווחת כיון שמקריאה באינטרנט אני מבינה שנהוג לתת כדורים/הורמונים בהזרעות גם כאשר יש אנדומטריוזיס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה
ד''ר ירון חמני22/05/2010הי אילנית
דווקא כן ציינתי שהטיפול בתת פוריות עם אנדומטריוזיס הוא משולב - זריקות הורמונליות והזרעה. זהו הטיפול המקובל בדרך כלל ולא טיפול בפוריות ללא הורמונים. הטענה שצריך להימנע מטיופל הורמונלי כדי לא לגרום להחמרת האנדומטריוזס אינה מקובלת בדרך כלל.
בהצלחה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)