אנדומטריוזיס, גלולות ודימומים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס, גלולות ודימומים
    שירלי
    23/05/2010

שלום רב,

אובחנתי כסובלת מאנדומטאריוזיס לפני 13 שנה במהלך ניסיונות כושלים להיכנס להריון, עברתי שני ניתוחים לפרסקופיים בהפרש של שנה אחד מהשני (לפני הריון IVF של התאומים שהם היום בני 11)להוצאת ציסטות מהשחלות, בספטמבר 2009 עברתי ניתוח בקע בטבור עם מוקד של אנדומטריומה ושחזור הטבור. בבדיקה שגרתית לפני כ-7 חודשים גילה הרופא בשחלה שמאל ציסטה בגודל 7 ס"מ ומאז נתן לי לקחת גלולות יסמין ברצף ומעקב אצלו בינתיים הציסטה גדלה היא כרגע בגודל 9 ס"מ (כרגע לא הומלץ ניתוח כי אין לי כאבים או רגישות) ב-3 חודשים האחרונים אני סובלת מדימום יום יומי לפעמים מעט לפעמים הרבה והיה פעם אחת שאיזה יומיים של דימום עם קרישי דם גדולים. כרגע החיים שלי הם סיוט מתמשך מצד אחד אין לי כאבים למעט כאבי גב תחתון מדי פעם אבל הדימום הבלתי פוסק משגע אותי וכמובן את בעלי (-: האם יש איזה פתרון למצב? אשמח לכל עצה

בתודה מראש,
    עופרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס, גלולות ודימומים

ד``ר יובל קאופמן
    23/05/2010

שלום עופרה,
    נשמע כי את סובלת מאוסף של תופעות שיכולות להיות קשורות לאנדומטריוזיס. נתיחס לכל אחת בנפרד.
    1. לא ברור לי אם התחלת לקחת את הגלולות רק לאחר שהתגלתה הציסטה? בכל אופן, מטרת הגלולות היא בין השאר למנוע ביוצים מכיוון שיש סברה שהציסטות שנוצרות בעקבות הביוץ הן הבסיס להווצרות אנדומטריומות בהמשך. לאחר שכבר נוצרה אנדומטריומה הסיכוי שתעלם תחת הגלולות אינו גבוה, במיוחד אם הציסטה כבר גדולה. למרות שעברת כבר שתי לפרוסקופיות (אמנם לפני 13 שנה) יש מקום לשקול ניתוח חוזר לכריתת הציסטה (או השחלה - בהתאם לגילך אותו לא ציינת). כשהציסטה גדולה קשה יותר להניח כי מדובר באנדומטריומה פשוטה ולכן צריך להוציא את הציסטה כדי לשלול ממאירות. לגבי אופן ביצוע הניתוח, יתכן שצריך להכנס עם המצלמה באיזור שאינו הטבור אצלך.
    2. לגבי הדימום היומיומי - צריך לבדוק את צוואר הרחם ולא להניח אוטומטית כי הדימום הוא מהרחם. במידת הצורך יש להפנות לבדיקה במרפאת צוואר הרחם. יתכן גם שיש מעורבות אנדומטריוזיס בצוואר או בנרתיק. צריך גם לעשות אולטראסאונד של הרחם ואולי לקחת דגימה מרירית הרחם. במידה ולא נמצאה סיבה מדאיגה לדימומים ניתן לנסות לטפל עם התקן תוך רחמי מסוג מירנה.
    אשמח להמשיך ליעץ לך אך נראה לי נכון יותר גם לבדוק אותך לאור הנאמר לעיל.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו