הפרשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשות
    מיכל
    24/05/2010

שלום,

לפני מס' חודשים הפסקתי גלולות, מאז יש לי כל חודש הפרשות חומות. פניתי לרופא נשים שאמר שיש לי אנדומטריוזיס (בגודל 4 ס"מ). האם האנדומטריוזיס גורם להפרשות הללו?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות

הוספת תגובה

• הפרשות

ד``ר יובל קאופמן
    24/05/2010

שלום עדנה,
    הפרשות חומות יכולות בהחלט לנבוע מהאנדומטריוזיס. האופייני הוא שהן מופיעות מספר ימים לפני הוסת אך יכולים להופיע במהלך כל החודש. עם זאתף צריך לבדוק את צוואר הרחם ולא להניח אוטומטית כי הדימום הוא מהרחם. יתכן גם שיש מעורבות אנדומטריוזיס בצוואר או בנרתיק. צריך גם לעשות אולטראסאונד של הרחם ולודוא שרירית הרחם סדירה ואינה מעובה יתר על המידה.
    קרוב לוודאי שהגלולות שלקחת גרמו לאנדומטריוזיס להיות על אש קונה ולכן לא היו לך את ההפרשות. אם את לא מנסה להרות, כדאי לשקול לחדש את הגלולות בתיאום עם הרופא שלך. לגבי הממצאים באולטראסאונד, אני ממליץ להשלים בירור כדי לראות אם צריך ניתוח או אם ניתן לעקוב באופן שמרני. אשמח לעזור בנידון.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

גלי
    24/05/2010

תודה על התגובה,
    כיוון שאני מנסה להכנס להריון רופא הנשים שפניתי אליו המליץ לי על הזרעה. האם זה יעיל במקרים של אנדומטריוזיס? עשיתי השבוע מעקב זקיקים- רירית הרחם שלי היתה 8,זקיקים בגודל 25, גם בידקות הדם תקינות ומעידות על ביוץ
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו