אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    גלי
    11/06/2010

היי,

האם כאשר יש אנדומטריוזיס ואנדומטריה בשחלה (4-5 ס"מ) צפויים להיות סימנים שונים להצלחת הריון? במהלך כל החודש יש לי הפרשות, הרופא שלי אמר שזה לא מפתיע כיוון שיש לי בליטה בנרתיק מהאנדו'. האם כאשר אכנס להריון ההפרשות יפסקו באופן מיידי, או שמא ייתכן שבתחילת ההריון עדיין יהיו הפרשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

ד``ר יובל קאופמן
    13/06/2010

אנדומטריוזיס יכולה לפגוע בפוריות החל מפגיעה באיכות הביציות, יכולת הפריה, מעבר העובר בחצוצרה והשרשה ברחם. לגבי ההפרשות, זה יכול בהחלט להיות כתוצאה מהאנדומטריוזיס אם כי מקור ההפרשות קרוב לוודאי מהרחם ולא מהנרתיק. בד"כ המגעים שבולטיםפ לנרתיק נמצאים למעשה בין הרקטום לנרתיק ולכן אינם מפרישים ישירות לנרתיק. לאחר כניסה להריון יתכנו תחילה הפרשות חומות אך בד"כ יחלפו בהמשך.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מאי
    13/06/2010

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!
    שאלה נוספת- מה המשמעות שההפרשות מהרחם ולא מהנרתיק? ערכתי בדיקות הורמונאליות שכולם יצאו תקינות, כמו גם צילום רחם שיצא תקין. בעקבות כך הרופא שלי המליץ להתחיל מיידית בהזרעות, אך אמר שכיוון שתוצאות הבדיקות תקינות ושאני מבייצת באופן טבעני, אין צורך בלקיחת כל הורמונים שכן אלו רק יגרמו לגדילתה של הציסטה. האם לאור ההפרשות הללו נכון לא לקחת הורמונים/כדורים?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

ד``ר יובל קאופמן
    14/06/2010

פרופיל הורמונלי וצילום רחם תקינים בהחלט מאפשרים לנסות להכנס להריון ללא טיפולים. עם זאת, בגלל שאנדומטריוזיס יכול להקשות על הריון מוטב להגביל את הנסיונות בזמן בתיאום רופא הנשים שלך. נכון הוא שמקובל לחשוב שטיפולים הורמונלים מחמירים את האנדומטריוזיס אך האמת היא שעד היום אין הוכחות ברורות לכך ולכן אם צריך אז נותנים הורמונים. במידה ואת לא נכנסת ספונטנית להריון כדאי לשקול לפרוסקופיה לטיפול בציסטה ובאנדומטריוזיס לפני הטיפול ההורמונלי. כשאני מבצע את הניתוח אני תמיד מסביר שכשיש אנדומטריומה יש סבירות של מעל 50% שיהיו עוד נגעים של אנדומטריוזיס באגן שגם אותם כדאי להוציא. אשמח לעזור לך בנושא.
    לגבי ההפרשות החומות, הן לא אמורות לשנות מבחינת קבלת ההחלטות.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מאי
    13/06/2010

קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!
    שאלה נוספת- מה המשמעות שההפרשות מהרחם ולא מהנרתיק? ערכתי בדיקות הורמונאליות שכולם יצאו תקינות, כמו גם צילום רחם שיצא תקין. בעקבות כך הרופא שלי המליץ להתחיל מיידית בהזרעות, אך אמר שכיוון שתוצאות הבדיקות תקינות ושאני מבייצת באופן טבעני, אין צורך בלקיחת כל הורמונים שכן אלו רק יגרמו לגדילתה של הציסטה. האם לאור ההפרשות הללו נכון לא לקחת הורמונים/כדורים?
    שוב תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו