שוקלת לעבור ניתוח בעקבות ציסטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שוקלת לעבור ניתוח בעקבות ציסטה
    מאי
    28/06/2010

שלום,

אני שוקלת לעבור ניתוח בעקבות ציסטה אנדומט' בגודל של 4-5 ס"מ וממצא רקטו ווגינלי.
    אני בת 30, מנסה מזה כשנה להכנס להריון,ביוץ סדיר (ללא הורמונים), חצוצרות תקינות. לאחרונה עשיתי הזרעות טבעיות ובזמן המחזור אני סובלת מכאבים עזים.
    אני מאד מתלבטת אם לבחור באופציה הניתוחית או באופציה של הפריות.
    שאלתי היא, כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לנסות שוב להכנס להריון. האם לאחר ניתוח ניתן להכנס להריון באופן טבעי או שמא אצטרך לעשות הפריות?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח

ד``ר יובל קאופמן
    30/06/2010

שלום דנה,
    תלוי בהיקף הניתוח. בד"כ אפשר תוך כחודש להתחיל לנסות להרות. צריך לזכור לקחת חומצה פולית. כדאי במהלך הניתוח לבצע פעולה בבשם כרומוטובציה - הזרקת חומר צבע דרך צוואר הרחם כדי לבדוק אם החצוצרות פתוחות. במידה וכן, בד"כ אפשר לנסות ספונטנית אבל צריך להיוועץ עם המנתח.
    אפשר לבצע ניתוח, לנסות ספונטנית ובמידה ולא הולך IVF. אפשר גם לנסות 2-3 מחזורים של IVF ובמידה ולא הולך לבצע ניתוח. שתי האופציות טובות.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו