מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיס..דניאל01/07/2010
שלום!
אני מראש מתנצלת שזה יהיה ארוך. אני אשתדל מאוד לתמצת.
אני בת 30 +2. אחרי PE, TIA. מטופלת בקומדין.
בחודש פברואר האחרון החלו לי כאבי אגן שלא יכולתי לזוז. הפרשות חריגות במיון אבחנו PID. נתנו אנטיביוטיקה, לאחר 3 ימים משלא חל שיפור אושפזתי למשך שבוע אנטיביוטיקה IV+שבועיים אנטיביוטיקה פומית.
כעבור יומיים מהשחרור ותחת האנטיביוטיקה חזרו הכאבים בגדול שוב מיון שוב רצו לאשפז אך סרבתי העלו מינון אנטיביוטיקה וככה במשך חודש וחצי- כשהאבחנה הייתה PID מתמשך.
הועלתה אפשרות של אנדומטריוזיס בעקבות כאבי ווסת קשים שהיו לי מאז שקיבלתי ווסת.
נשלחתי לבצע MRI והתוצאה:
מודגם רחם מוגדל במידה קלה, נוטה אחורנית עם JZ מעט מעובה דיפוזית כ 14 -15 מ"מ- יכול להתאים לאנדומיוזיס.כמות זעירה של נוזל באגן.
CA125- 58
US אין ממצא של ציסטה בשחלות פרט לשלפוחית שתן גדולה גם לאחר התרוקנות.
בנוסף בווסתות האחרונות תחושה של התגברות כאבי הווסת בנוסף לחץ בפי הטבעת, דימום מוגבר,.
יש לי אנמיה המוגלובין 11, פריטין - 5 (אני עם 2 כדורי ברזל ביום)
החלו לי כאבים בזמן קיום יחסים ודימום, לקחו לי פאפ(לפני כמה ימים) ובלקיחה ציין הרופא שהרחם מגיבה בדמם למגע. ואכן דיממתי אחרי הבדיקה..
במרפאת אנדומטריוזיס שהייתי אמר לי הרופא כי אין זה משנה אם מדובר באנדומטריוזיס או אדנומיוזיס או שילוב של שניהם וכי הוא ממליץ על זריקת לוקרין מינון 11.25.
וכעת בשלב זה היה נמנע מלבצע לפרסקופיה.
אורולוג שהלכתי הפנה לציסטוסקופיה, ושתן לציטולוגיה*3 בשל תכיפות וכאב במתן שתן +אירוע של המטוריה בזמן ווסת.
רציתי לשאול:
לי מאוד חשובה האבחנה כי בהנחה וחלילה לא ארגיש טוב ואלך למיון מה עלי לענות אם ישאלו אותי?
וכי האם אתה מתרשם מאבחנה כלשהי?
מה המשקל של בדיקת MRI לצורך האבחנה?
האם עלי לעשות עוד משהו?
אציין כי לפני כחודשיים סבלתי גם מכאבי אגן - בטן תחתונה וגב תחתון שנראו כמו כרוניים וליוו אותי לאורך כל החודש. כעת עיקר הכאב סביב ווסת וסביב קיום יחסים, מעט כאב בשגרה לא משהו רציני.
שאלה אחרונה אם אפשר: האם לזריקת הלוקין יכולה להיות השפעה על תוצאות הציסטוסקופיה או של הציטולוגיה? האם כדאי לעשות את הבדיקות קודם הזריקה?
תודה רבה רבה!!!!
אני מיואשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - הוספה
דניאל01/07/2010רק לציין כי מאז שקיבלתי ווסת בגיל 16 היו לי כאבי מחזור קשים ואף התעלפתי פעם אחת מעוצמת הכאב, הנחתי כי כל הנשים סובלות ככה. ולמדתי "לחיות" עם הסבל הזה במהלך השנים ומזל שהווסת לא מסודרת..
יש לי 2 ילדים מ IVF. ובניסיון לילד שלישי בעקבות אבחנה של כשל שחלתי, תחת הטיפול לעיבוי הרירית(פרוגינובה) על מנת להחזיר ביציות מתרומה, עברתי את התסחיף בריאה והארוע המוחי החולף.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנדומטריוזיס
ד``ר יובל קאופמן04/07/2010שלום דניאל,
אכן מסכת ממושכת של סימפטומים שסבלת מהם. בסה"כ התמונה המתקבלת יכולה בהחלט להתאים לאנדומטריוזיס. למעשה הרושם הוא שיש לך את רוב הסימפטומים הקשורים בדבר.
ה-MRI הראה חשד לאדנומיוזיס אך הדימום הרקטלי ונלחץ מתאימים גם למעורבות מעי. אני מניח שבניתוח הינו מוצאים נגעי אנדומטריוזיס באגן ולא רק ברחם.
הטיפול בלוקרין הוא טוב כטיפול ראשוני להקלה על הסימפטומים וכדי שיהיה זמן לחשוב. עם זאת, הוא בעייתי כטיפול לאורך זמן ובד"כ דורש טיפול משולב עם גלולות כדי להחזיר קצת מההורמונים ולמנוע תופעות של גיל המעבר. אצל גלולות לא מומלצות לאור העבר שלך.
צריך לראות אם לא ניתן בכל זאת לעשות ניתוח. במידה ויצליח להקל על הסימפטומים זה רווח גדול. אז נשארת השאלה של מניעת חזרה אבל על זה צריך עוד לחשוב.
אני לא בטוח שיש תועלת גדולה בציסטוסקופיה עם ציטולוגיה. זה מתאים יותר בחשד לסרטן. בכל אופן אפשר לבצע את הפעולה גם תחת לוקרין.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)