כאבים חזקים בבטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים בבטן
    רווית רייכמן
    09/07/2010

שלום שמי רוית בת 42 עברתי ניתוח כריתת רחם לפני כשנה עקב אנדמטריוזיס
    מאז הספקתי לעבור עוד שני נתוחים מצאו לי גוש של 3 ס"מ מעל כיפת הנרתיק נותחתי בתל השומר אני פונה לשאלה אני סובלת כל חודש מכאבי מחזור ללא מחזור השחלות והחצצורות עדין אצלי יש לי גלי חום וקור
    אני מזיעה המון מה שלא בעבר וכאבי תופת במיוחד בצד ימין שם דרך אגב עברתי ניתוח בקע.
    לפני כחודש התעלפתי ואיבדתי הכרה עקב הכאבים בבדיקה שנערכה לי לא מצאו לי את השחלות באולטרסאוד וכנל לא בסיטי .
    י1. כול להיות שיש לזה השפעה ?

2. אם הכאבים האלה יכולים להמשך עוד הרבה זמן?

3. מה לדעתך אני צריכה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים חזקים בבטן

הוספת תגובה

• כאבים חזקים בבטן

ד''ר ירון חמני
    09/07/2010

שלום רוית

המקרה שלך נראה מורכב ולא ניתן יהיה לספק מענה מלא באמצעות האתר.
    ישנן שאלות שצריכות בירור. כדאי לבדוק פרופיל הורמונלי ולדעת אם יש פעילות שחלתית והאם מקור גלי החום נעוץ בסיבות הורמונליות. העובדה שיש כאבים במחזוריות מרמזת על פעילות הורמונלית אבל צריך לבסס זאת בבדיקת דם. מעל לכל צריך לברר את מקור הכאבים - האם מקורם באנדומטריוזיס או קשורים לניתוחים שעברת. יתכן וישנה סיבה אחרת. צריך לברר אפשרות של חזרת הבקע, מעורבות מעיים, נגעי אנדומטריוזיס שלא טופלו וכולי. יתכן שהפיתרון נעוץ במשככי כאבים ולא בטיפול אחר. ניתן לשקול טיפול בזריקה כגון דקפפטיל ובאמצעותה לקבל כיוון לגבי סיבת הכאב ועוד ועוד ...
    בדרך כלל ניתן לברר את התשובות באמצעות שיחה, בדיקה גופנית ובדיקות הדמייה ואז ניתן לקבל החלטות טיפוליות.
    לדעתי עלייך לפנות לרופאים שטיפלו בך, להציג את הבעיות וביחד איתם להתקדם בבירור עד למציאת פיתרון לכל הנושאים.

בהצלחה, דר חמני ירון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו