ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח
    גלי
    14/07/2010

שלום,
    אני בת 32, מנסה להכנס שנה להריון. יש לי אנדומטריוזיס רקטו וואגינלי, כאבים עזים בוסת שמשתקים אותי לגמרי ואני לא הולכת לפחות יום בחודש לעבודה בגללם. יש לי ציסטה בגודל 4-5 ס"מ באחת השחלות. עשיתי צילום רחם שיצא תקין ובעקבות כך 3 הזרעות טבעיות שכשלו. כעת עליי להחליט האם לעשות ניתוח או הפרייה חוץ גופית. אני נוטה לניתוח בגלל הכאבים הקשים ובגלל שזה מקשה על התפקוד היומיומי.
    מה הסיכונים הכרוכים בניתוח כזה? האם ניתוח יכול לגרום בפוריות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח

הוספת תגובה

• ניתוח

ד''ר ירון חמני
    15/07/2010

שלום דנה

לא כתבת אם הציסטה השחלתית צלולה או אנדומטריומה.

התיאור שלך הוא דילמה של נשים ורופאים רבים. לכל אחת מהדרכים יש יתרונות וחסרונות, בייחוד בארץ שבה טיפולי IVF זמינים וזולים. יש לתפור את הטיפול הנכון לכל מטופלת באופן אישי. בספרות הרפואית אין הוכחה חד משמעית שאנדומטריוזיס פוגם בסיכויי הצלחה ב IVF אך נראה שאכן ההצלחה ירודה.
    אני חושב שצריך לקבל עוד פרטים רבים אבל הנטיה שלי היא להמליץ לך על ניתוח לאור העובדה שאת סובלת מאד. הגיל שלך הוא פקטור שמחזק את ההחלטה בכיוון ניתוח. אם הציסטה שלך היא אנדומטריומה, זו סיבה נוספת לבצע ניתוח.
    אין ספק שלניתוח יש חסרונות ובהם האפשרות שייפגע באופן מסויים פוטנציאל הפוריות שלך. הסיכוי לכך נמוך מאד מכיוון שהשחלה השניה שלך תקינה. האפשרות של הידבקויות לאחר ניתוח אינה רלבנטית בטיפולי IVF ולכן אינה משמעותית להחלטה שלך.

לסיכום, כדאי לך לשקול היטב את כל הפרמטרים ולהיוועץ ברופאים מומחים מתחום הפוריות והאנדומטריוזיס לפני שתקבלי את ההחלטה הטובה ביותר עבורך.

בהצלחה, דר' ירון חמני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה ממי שהיה לה...

רוני
    19/07/2010

היי, היה לי גם ציסטה בגודל 5/5 ס"מ בשחלה וסבלתי ממנה מ-א-ו-ד!!! הלכתי לניתוח הסירו לי אותה - אין ספק שזה מעלה את איכות החיים... דרך אגב, הניתוח לא נוראי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו