אנדומטריוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס
    רוני
    19/07/2010

יש לי 2 שאלות:
    לפני 8 שנים גילו ללי ציסטה בשחלה אשר אותה הוציא בלפורוסקפיה וגילו שזו אנדומיטריומה - ואז אומרים שיש לי אנדומטריוזיס. יש לציין כי עברתי הפריות. הכל אופן היום לאחר הלידה האם אני עדיין יש לי את זה ואני חייבת להתנהג בהתאם? כלומר לקחת גלולות באופן סדיר?

שאלתי השניה: התחלתי לקחת את המדבקה למניעת הריון evra האם זה מתאים למי שהיה בעבר אנדומטריוזיס?
    תודה!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

רוני
    19/07/2010

א. אני בת 32
    ב. ילדתי לפני 5 חודשים (הריון שני ספונטני) ורק עכשיו התחלתי עם המדבקה נגד הריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס

ד``ר יובל קאופמן
    19/07/2010

שלום רוני,
    אנדומטריוזיס היא מחלה שברוב המקרים נוטה להחמיר בהדרגה או להשאר ללא שינוי. פחות שכיח שהמחלה תעבור נסיגה ספונטנית מלאה, גם לאחר הריון. במידה ולא הוציאו את כל האנדומטריוזיס שעברת, מאוד יכול להיות שעדיין יש לך נגעים. לא ציינת אם יש לך סימפטומים. גם אם אין, כדאי לקחת טיפול מונע הורמונלי. במקרה שלך EVRA זה טיפול שבהחלט יכול להתאים.
    ד"ר יובל קאופמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו