מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנדומטריוזיסשירן29/07/2010
שלום ד"ר,
אני בת 28 בעלת רחם מחיצתי עם כליה אחת.לפני המקרה שאתאר אדגיש כי לעולם לא היו לי בעיות כאלה ואחרות.
לפני שנה נכנסתי להריון ובשבועות הראשונים,באיזה יום הותקפתי בכאב עז בבטן ממש מחריד עד כדי כך שהזמנתי אמבולנס(המקרה הזה היה חד פעמי) הרופאים לא הבינו מה זה וחשבו שזה גופיף צהוב שהתפוצץ.לאחר המקרה המוזר כעבור 10 ימים לערך החלו להופיע דימומים קשים לסרוגין-הופיעה המטומה ולבסוף לצערי-עובר ללא דופק ועברתי גרידה בשבוע 10 בערך.
לאחר ההפלה הופיעו לי כאבי בטן מוזרים ,כאבי דופק-כאילו יש דופק ולעיתים עם צד שמאל של הגוף האחורי(לא ברור)ממש מפריע ,ודחף להתרוקן כל הזמן,גם אם עכשיו עשיתי פיפי לאחר חצי שעה יש לי 2 טיפות שאני מרגישה לחץ להוציא.
העניין הזה ממש מציק,אם אני מתאפקת מתחילה לכאוב לי הבטן וצד שמאל של הגוף.עברתי את כל הבדיקות שתן ודם ןאולטרה סאונד-הכל תקין.לאחר תקופה שהרגשתי ככה החלטתי לעשות לפרסקופיה.הרופט טען שיש לי חשש לאנדומיוזיס-רחם מוגדל ורך,שרירן פיצפון וטיפה של אנדומטריוזיס.לי זה לא כל כך נראה...איזה בדיקות עוד ניתן לעשות?והאם שמעת על אנדו שגורם לצורך להתרוקן מ2 טיפות?אשמח לייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנדומטריוזיס
ד``ר יובל קאופמן31/07/2010שלום שירן,
רחם עם מחיצה נחשב פגם מולד שכיח ממשפחה שנקראת "מומים מולריאנים". יכול להופיע לעיתים קרובות עם חסר של כליה. המחיצה היא גם גורם אפשרי להפלה בגלל השרשרה של ההריון במחיצה שהיא איזור יחסית ללא אספקת דם. לנשים עם מום מולריאני יש סיכון מוגבר לאנדומטריוזיס.
לפי הלפרוסקופיה כנראה שאכן יש לך אנדו. לא ברור אם הנגעים זוהו בלבד או גם הוצאו. לפעמים כשנראה שיש מעט נגעים נראים לעין יש גם נגעים עמוקים יותר נסתרים שיכולים לגרום לסימפטומים. נגעים כאלה יכולים להופיע גם באיזור שלפוחית השתן. במקרה כזה הנגעים גורמים לגירוי של השלפוחית שגורם לצורך מוגבר במתן שתן ולפעמים גם לכאים בהתרוקנות. זאת בהחלט אפשרות לסימפטומים אצלך. ניתן לפעמים לזהות נגע כזה באולטראסאונד. במהלך ניתוח אפשר לראות רמזים למעורבות שלפוחית בלפרוסקופיה אך הדרך הטובה לבצע אבחנה היא בציסטוסקופיה (הסתכלות ישירות לתוך השלפוחית. האם ביצעת את זה במהלך הניתוח?
טוב שעשית תרביות שתן - אני מבין שהיו שליליות.
במידה ועברת את כל הבירור והכל נמצא תקין ישנה אפשרות שמדובר במצב של דלקת כרונית, לא זיהומית, של השלפוחית. תופעה זו מופיעה לעיתים יחסית קרובות עם אנדומטריוזיס.
חשוב מאוד להבדק אצל מישהו שמתמצא לא רק באנדומטריוזיס אלא גם בכאבי אגן כרוניים.
ד"ר יובל קאופמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה,שאלה נוספת,
שירן01/08/2010איך עושים את הבדיקה לדלקת בשלפוחית?אני לא ממש מכירה רופאים שקשורים לתחום.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)