מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר כריתת שחלותמרי01/08/2010
מהם השנויים שאני אמורה לעבור( רפיון העור וקמטים, עלייה במשקל) והאם כדאי לקחת טיפול הורמונלי חלופי או תוספי מזון. אני בת 54 וזה כשנה ללא מחזור. כרגע אני בעלת מצב רוח ירוד. הניתוח בוצע לפני שבועיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרי
ד''ר ירון חמני02/08/2010שלום מרי
לאחר כריתת שחלות שמובילה לירידת אסטרוגן בדם עלולים להופיע השינויים הבאים: גלי חום, הפרעות שינה, מצבי רוח, ירידה בחשק המיני, ירידה בסיכה בנרתיק והפות, ירידה במסת העצם, ירידה בצפיפות רקמת השד, ירידה באלסטיות של העור, נטיה לצניחה של קירות הנרתיק ונטייה לדלקות שתן ונרתיק חוזרות.
אמנם רשימה ארוכה אבל אצל רב הנשים היא לא מפיעה בכלל או מופיעה רק חלקית.
בעבר הטיפול היה ניתן לכל הנשים ללא הבחנה אבל היום, בשל חשש מתופעות לוואי, הטיפול יותר אישי ומותאם לבעיות הספציפיות. בדרך כלל יש העדפה לטיפול מקומי על פני טיפול סיסטמי. טיפול הורמונלי ניתן רק בהוריה ברורה. למשל במקרה של בריחת עצם נעדיף טיפול ספציפי למניעת ספיגת עצם או טיפול לבניית עצם ולא טיפול הורמונלי סיסטמי.
ציינת שאת סובלת ממצב רוח ירוד ולכן ייתכן שיש מקום להתאים לך טיפול בפנייה לרופא נשים.
בהצלחה, דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתןח כריתת שחלות
מרי02/08/2010תודה על תשובתך. שאלה קטנה נוספת:מאז הניתוח,לפני כשבועיים, יש לי פעולת מעיים רק בעזרת משלשל. האם יכול להיות קשר? כמו כן אני סובלת מגזים וכאבים בבטן התחתונה.
האם זה שכיח או יכול להצביע על בעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)