מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום למומחיםתותי11/09/2010
לפני כשבוע עברתי לופ של כריתת חלק קטן מצוואר הרחם,
זאת לאחר שאובחן אצלי לצערי וירוס הפפילומה.
יש לי חבר מזה כמה חודשים ואני נוטלת גלולות.
התחלנו לקיים יחסי מין מלאים עוד לפני שידעתי שיש לי את הוירוס.
אני רוצה לדעת, מה הסיכויים שהוא נדבק ממני (אם בכלל) והכי חשוב-
האם קיים סיכוי חוזר שהוא ידביק אותי חזרה בוירוס, אין לי כל רצון
לעבור שוב את מה שעברתי ולהידבק שוב.
אודה לכם על תשובתכם, חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למומחים
ד''ר ירון חמני11/09/2010שלום יעלי
זיהום ב HPV ( וירוס הפפילומה) הוא תנאי הכרחי אך לא מספק להתפתחות מחלה טרום ממאירה בצוואר הרחם. כלומר מבלי הדבקות בנגיף הסיכוי למחלה נמוך מאד מאד אבל מאידך כ-80% מהמקיימים יחסי מין ידבקו בנגיף. רובם יפטרו ממנו אך כ-10 אחוזים יסבלו מזיהום כרוני שעלול להוביל למחלה בצוואר הרחם בתנאים מסויימים.
במקרה שלך: הסיכוי שאת ובן הזוג נדבקתם בנגיף הוא גבוה אבל כדי לדעת אם ישנה עדיין בעיה בצוואר הרחם תצטרכי להיות במעקב.
אני מניח שמצאו אצלך לא רק את הוירוס אלא גם את השפעתו על התאים בצוואר הרחם ולכן עברת ניתוח להסרת חלק מצוואר הרחם עם לולאה חשמלית. משמעות העובדה הזו היא שתצטרכי להמשיך להיות במעקב כולל משטחי פאפ ובדיקות קולפוסקופיה בשנים הקרובות.
בהצלחה ושנה טובה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, עוד שאלה קטנה
יעלי12/09/2010מה הסיכוי שחבר שלי נדבק ממני בזמן שקיימנו יחסי מין?
אני מאמינה שנדבקתי לא ממנו אלא מחבר קודם, הרבה לפניו,
הפחד שלי הוא שהוא ידביק אותי חזרה בנגיף (אם הוא נדבק בכלל)
ואז יהיה שידור חוזר של כל מה שעברתי. ולא מתאים לי.,
השאלה, מה עושים, איך יודעים אם הוא נדבק ואם צפוי לי סיכונים
נוספים עקב כך?
תודה ושבוע נהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה קטנה
ד''ר ירון חמני12/09/2010שלום יעלי
כפי שהסברתי, שיעור ההדבקה הוא גבוה מאד ולכן סביר להניח שהוא בשלב מסויים נשא את הנגיף. בקיום יחסים את עלולה לאחסן את הנגיף אצלך בקיום יחסים עם בן הזוג שלך או עם בן זוג אחר או עם בעלך בעתיד. התפיסה שלך לגבי התהליך היא מוטעית. לא מדובר בהעברה של מזהם כמו במחלת מין רגילה. כך שכל עוד תקיימי יחסים הסיכוי להידבקות קיים. זה עדיין לא אומר שתסבלי מהשפעת הוירוס. מעבר לכך, במקרה שלך תצטרכי בכל מקרה להמשיך מעקב צמוד.
בהצלחה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהחבר שלי?
תותי13/09/2010איך חבר שלי יכול לבדוק אם הוא נדבק ממני בזמנו?
יש בדיקה לגברים של HPV ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה בבקשה?
תותי13/09/2010תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוהחבר שלי
ד''ר ירון חמני13/09/2010שלום יעלי
לא נראה לי שאני מצליח להבהיר לך את הנקודה.
החבר שלך יכול לבדוק המצאות של HPV על איבר המין בבדיקת PCR שמזהה את הוירוס. אבל לבדיקה הזו אין משמעות כרגע אם החבר לא סובל מסמפטומים. הוירוס נמצא אצל גברים ונשים רבים מבלי להפריע או לגרום למחלות ואז הוא נעלם מהגוף. לכן לא מדובר בהדבקות כמו באיידס, או הרפס או הפטיטיס או מחלות אחרות שמועברות ביחסי מין.
דר ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסימפטומים
תותי18/09/2010תודה רבה על התשובה
שאלה נוספת - דיברת על סימפטומים ל -hpv אצל גברים
אם כן מהם הסימפטומים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההסימפטומים
ד''ר ירון חמני18/09/2010שלום
הופעה של נגעים על הפין או הפרשה מפתח הפין
דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)