אנדומטריוזיס "אחורי"

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנדומטריוזיס "אחורי"
    נורית
    27/09/2010

שלום רב,
    אני בת 36, את ילדתי הראשונה הריתי ב IVF, את ילדי השני הריתי ספונטנית כיוון שהנקתי הרבה זמן ולא הייתה לי וסת כלל בין ההריונות.
    רופא הנשים שלי גילה שיש לי אנדומטריוזיס הממוקם בין המעיים לנרתיק.
    האנדומטריוזיס גורם לי פגיעה ממשית בחיי כיוון שכל וסת נמשכת כשבועיים במהלכם אני סובלת מכאבי תופת, קשיים בהליכה ובישיבה המובילים ללקיחת ימי מחלה כיוון שאינני יכולה ללכת לעבודה במצב כזה. כדי למנוע את הוסת אני נוטלת גלולות פמינט.
    יש לציין כי הכאבים החריפו לאחר הלידה השניה וכדי למנוע את הוסת אני נוטלת גלולות פמינט.
    כעת אני רוצה ילד נוסף אך מבועתת מהמחשבה להפסיק את הגלולות. רופא הנשים המליץ לי לעבור ניתוח להסרת האנדומטריוזיס אך ציין שבגלל המיקום המסובך יהיה כנראה צורך לפתוח את הבטן ולא להסתפק בלפרוסקופיה ויש סכנת פגיעה במעיים שתגרום לנכות.
    אני מאוד מבולבלת, רוצה עוד ילד אך מתלבטת אם אוכל לשלם את המחיר.
    אשמח לקבל המלצות או הפניה לגורם מומחה שיכול לעזור לי במצבי.
    תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנדומטריוזיס "אחורי"

הוספת תגובה

• אנדומטריוזיס "אחורי"

ד``ר יובל קאופמן
    27/09/2010

שלום נורית,
    נשמע כי את סובלת מסימפטומים קשים של אנודמטריוזיס. כמובן שחסרה אינפורמציה רבה בשבילי להעריך את מצבך אבל בקווים כלליים - הנגע שאת מתארת הוא נגע רקטו-וגינלי. להסרת הנגע ניתן לבצע לפרוסקופיה במהלך מבוצעת הפרדת הדבקויות תוך בידוד הרקטום מהנרתיק. לאחר ביצוע פעולה זו מעריכים מה מידת מעורבות המעי באנדומטריוזיס והאם ניתן "לגלח" את הנגע מהמעי או יש צורך בכריתת אותו חלק מעי שמכיל את הנגע. אני מבצע את הניתוח כולו בלפרוסקופיה - אין יתרון בפתיחת בטן. מדובר בניתוח מורכב וארוך בד"כ. במידה ויש נגע על המעי אני "מגלח" אותו בעצמי אך אם יש צורך בכריתת מעי אני משלב בניתוח כירורג כללי שמומחה בנושא. הסיכון לנכות לכל החיים כתוצאה מפגיעה במעי הוא נמוך. הוא תלוי במיקום הנגע, עומק החדירה וביכולות של המנתח. את מוזמנת ליצור איתי קשר בנידון.
    ד"ר יובל קאופמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על תשובתך המפורטת!

נורית
    27/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו