מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלפת גלולות?סיון28/09/2010
שלום,
אחרי הלידה קיבלתי מחזור עם דימום כבד אך ללא כאבים.
10 ימים אחרי המחזור הייתי במרפאה בתה"ש והוחלט על גלולות ברצף לחצי שנה עד הנסיון להרות שוב (IVF).
רופאת הנשים נתנה לי מרשם לגלולות פמינט.
המחזור השני הגיע 29 יום אחרי הראשון, מחזור קל ללא כאבים
ואז התחלתי גלולות. כבר שבועיים אני עם גלולות
ואני לא נקייה לגמרי.
בהפרשה יש סימנים אדומים שנראים רק בניגוב.
האם כדאי להחליף גלולות או להמשיך ?
הביקור הבא במרפאה רק בדצמבר .
לפני ההיריון לא ידעתי שיש לי אנדומטריוזיס כך שאין לי נסיון עם גלולות, אבל אף פעם לא היו דימומים או סימני דם בין המחזורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת גלולות
ד''ר ירון חמני02/10/2010שלום נ'
דימום קל בזמן נטילת גלולות הוא אירוע יחסית שטוח ובמיוחד בחודשי ההתחלה. הדימום בדרך כלל נובע מרירית הרחם הדקה תחת השפעת הגלולה. לכן כדאי להתאזר בסבלנות ולא למהר להחליף גלולות. ברב המקרים הדימום חולף מאליו. הדימום הקל הזה אינו מעיד על בעיה או תהליך מסוכן.
במקרה הצורך ניתן יהיה להוסיף כדור אסטרוגן, לעיבוי הרירית, במשך מספר ימים על מנת להפסיק את הדימום.
בהצלחה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת גלולות
סיון03/10/2010תודה.
זו פעם ראשונה שאני לוקחת גלולות.
עד היום היו לי מחזורים קלילים של 4 ימים והאנדו היא הפתעה גמורה!!!
אז פעם ראשונה אחרי הלידה עם גלולות ופעם ראשונה שמסתיים המחזור ואני לא נקייה לגמרי.
לא מדובר בדימום אלא בהפרשות קצת אדומות בהפרשות הטבעיות.
עוד כמה זמן כדאי להמתין לפני הפנייה לרופאת נשים?
אני אמורה לקחת ברצף ומסיימת עוד 4 ימים את החבילה הראשונה.
שאלה שנייה, האם הגלולות גורמות להשמנה או לקושי בירידה במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלפת גלולות
ד''ר ירון חמני03/10/2010שלום נ
הייתי מציע לך להמתין עוד חודש לפני הפנייה לרופא נשים ואז לשקול איתו החלפת גלולה או תוספת כדורי אסטרוגן. מינס היא גלולה במינון נמוך במיוחד ולכן לא מפתיע שאת סובלת מהכתמות דמיות.
גלולות לא גורמות לעליה במשקל או לקושי להשיל ק"ג מיותרים
בהצלחה, דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינס = פמינט?
סיון03/10/2010אני לא עם מינס אלא עם פמינט (או שזה אותו דבר?)
וזה נקבע עקב תגובות הגוף שלי להורמונים ותרופות.
במהלך ה-IVF הגוף שלי השתולל מתופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינס = פמינט? - תגובה
ד''ר ירון חמני05/10/2010הי
מצטער. הבנתי שאת מטופלת במינס שזה לא זהה למינס. כך או כך ההמלצות שלי נשארו ללא שינוי.
דר' ירון חמני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)